“Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος”: Όχι στη λεηλασία της περιουσίας της ΕΡΤ – Οχι στο λουκέτο της ΕΤ1 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κατεχάκη

 

 

 

 

 

 

 

Με διαδικασίες εξπρές εν μια νυκτί η μνημονιακή κυβέρνηση ξεκίνησε το ξεπούλημα της ΕΡΤ. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Νίκου Δενδια και Σίμου Κεδίκογλου παραχωρήθηκε σχεδόν το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου λένε να δημιουργηθούν δομές εξυπηρέτησης αλλοδαπών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρος γης και των παραγωγικών μονάδων Στούντιο Α’ και Β’, το μοναδικό κτίριο κινηματογραφίας, συνεργείο οχημάτων, κτίρια τηλεόρασης, κτίριο master control που έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της παραγωγής όλων των μονάδων ακόμα και του στούντιο Δ’που μεγαλόκαρδα υποτίθεται ότι αφήνουν στην ΕΡΤ ακυρώνοντας όμως τις σημαντικότερες χρήσεις του.

Είναι η κλιμάκωση μιας σειράς σχεδιασμών που στοχεύουν στη συρρίκνωση  και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Επιπλέον συνιστούν πρωτοφανή αυθαιρεσία και υφαρπαγή ενός τμήματος της περιουσίας της ΕΡΤ που χρηματοδοτείται από το υστέρημα των πολιτών μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Το ανταποδοτικό τέλος έχει ήδη λεηλατηθεί με την περσινή απόφαση να εκχωρείται το 25% για χρηματοδότηση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται  στον τομέα των φωτοβολταικών. Την ίδια στιγμή έχει μειωθεί τραγικά το κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού που προορίζεται για την ΕΡΤ. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν είχαν καμία δικαιοδοσία να διαστρεβλώσουν με τους χειρισμούς τους το σκοπό που εξυπηρετεί το ανταποδοτικό τέλος

Παράλληλα απογυμνώνονται όλα τα επιχειρήματά τους περί εξυγίανσης καθώς είναι προφανές ότι κλείνουν το μάτι σε ιδιωτικά συμφέροντα που θα ωφεληθούν από τη συρρίκνωση της ΕΡΤ. Ειδικότερα οι πάνω από 20 εσωτερικές παραγωγές που θα έβγαιναν από τις υποδομές της Κατεχάκη τώρα θα ανατεθούν κατά πάσα πιθανότητα είτε σε μεικτές είτε σε εξωτερικές παραγωγές επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ.

Οι ιθύνοντες της επιχείρησης “λουκέτο στην ΕΤ 1” επικαλούνται την αναγκαιότητα δημιουργίας δομών εξυπηρέτησης των αλλοδαπών. Πολλοί φοβούμαστε ότι αντί γι’ αυτό είναι πιθανό να δούμε να ξεφυτρώνει στο κέντρο της Αθήνας ένα νέο κέντρο κράτησης μεταναστών όπως αυτά στην Αμυγδαλέζα, την Κόρινθο και αλλού που έχουν προκαλέσει την καταδίκη των τοπικών κοινωνικών και όλων των διεθνών φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της μνημονιακής κυβέρνησης και να εγκαταλείψουμε τη δημόσια τηλεόραση ως βορά σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η δημόσια τηλεόραση είναι περιουσία του ελληνικού λαού και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε. Καλούμε τα σωματεία του Τύπου και του ευρύτερου εργατικού κινήματος σε συνεργασία με κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς να πάρουν άμεσα δυναμικές πρωτοβουλίες που θα αναχαιτίζουν την επίθεση στη δημόσια τηλεόραση. Σε συντονισμό με την ΠΟΣΠΕΡΤ που ήδη πραγματοποιεί απεργιακές κινητοποιήσεις να οργανώσουμε συγκέντρωση και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο της Κατεχάκη.

Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες