Συζήτηση: “Το αντιφασιστικό κίνημα σήμερα”

1-2-3 Μάρτη γίνεται στην Αθήνα Διεθνής συνάντηση των κινημάτων και της αριστεράς με τίτλο: Κρίση-Αντίσταση-Αριστερά. Διοργανώνεται απο το site Rproject. Ανάμεσα στις κεντρικές συζητήσεις με διεθνεις προσκεκλημένους θα είναι και η συζήτηση με θέμα: “Το αντιφασιστικό κίνημα σήμερα”. Θα γίνει το Σάββατο 2 Μάρτη στις 3μ.μ.

Ομιλητές σε αυτή τη συζήτηση θα είναι:
Ο Αλαίν Μπύρ (Alain Bihr, επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο France-Comte, συγγραφέας του βιβλίου «Το φάντασμα της εξτρεμιστικής Δεξιάς» για το Εθνικό Μέτωπο), ο Ντέιβιντ Λαντάου (μέλους της ένωση εναντια στο φασισμό Αγγλίας), η Σαμπίνε Φρίντριτσεν (αντιφασίστρια ακτιβίστρια από το Αμβούργο της Γερμανίας), ο Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό), ο 
Ανδρέας Καρίτζης (μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ)

.

Παρεμβαίνουν ομιλητές από τις συλλογικότητες:

 Ανρί Κασόγκο (Action Congo – Hellas)
, Πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία Καλλιθέας, Αnti-Nazi Zone, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Κοινότητες μεταναστών κ.λ.π.
Εκτος απο αυτή τη συζήτηση θα υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα πάνελ με δεκάδες διεθνείς προσκεκλημένους για το χρέος, το εργατικό κίνημα, την εκπαίδευση, την υγεία, τις αραβικές επαναστάσεις κ.τ.λ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.rproject.gr.

Το πρόγραμμα των συζητήσεων είναι:
1) «Η κρίση στην ευρωζώνη. Συμπεράσματα και προοπτικές», θα έχει ομιλητές τους Μισέλ Ισόν (Michel Husson, οικονομολόγος στο IRES, ινστιτούτο οικονομικών και κοινωνικών ερευνών, και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου της ATTAC, Γαλλία), Ντανιέλ Αλμπαρασίν (Daniel Albarracin, οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, μέλος της οικονομικής επιτροπής της Συνομοσπονδίας των εργατικών συνδικάτων Comisiones Obreras και μέλος της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» από Ισπανία), Κώστα Λαπαβίτσα (καθηγητής στο SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου), Φρανσουά Σαμπαντό (François Sabato, μέλος της ηγεσίας του NPA, Γαλλία), Χρήστο Λάσκο (οικονομολόγος, καθηγητής, μέλος της συντονιστικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ).

2) «Οι πολιτικές προοπτικές των κινημάτων αντίστασης και η κυβέρνηση της Αριστεράς», θα έχει ομιλητές τους Ολιβιέ Μπεζανσενό (ηγετικό στέλεχος του NPA- Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, Γαλλία), Τζοζέ Μαρία Ατέντας (Josep Maria Attentas, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης UAB και μέλος της ηγεσίας της Izquera Anticapitalista), τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον Αντώνη Νταβανέλλο.

3) “Αιγυπτιακή επανάσταση και αραβικές εξεγέρσεις”, θα έχει ομιλητές τους Μουσταφά Ομάρ (στέλεχος των Επαναστατών Σοσιαλιστών Αιγύπτου), Άχμετ Σόκι (Ahmed Shawki, εκδότη του περιοδικού «International Socialist Review» και ηγετικό στέλεχος του ISO ΗΠΑ), Ζιλμπέρ Ασκάρ (Gilbert Achcar, καθηγητής στο SOAS, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και συγγραφέας) και τον Πέτρο Παπακωνσταντίνου (δημοσιογράφος – Καθημερινή, Πριν)

Φυσικά αυτές δεν θα είναι οι μόνες συζητήσεις. Θα υπάρξουν επίσης συζητήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, την υγεία, την εκπαίδευση.

Στις συζητήσεις θα συμμετέχουν περισσότεροι από 40 διεθνείς προσκεκλημένοι, με στόχο να μεταφερθούν οι εμπειρίες των αντιστάσεων από όλη την Ευρώπη.
1. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Τζιόρτζιο Κρεμάνσκι (μέλος της εθνικής ηγεσίας της FIOM, ιταλική ομοσπονδία εργατών μετάλλου, και ιδρυτικό μέλος της «Επιτροπής ενάντια στο χρέος»), Αλαίν Μπύρ (Alain Bihr, επίτιμος καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο France-Comte, συγγραφέας του βιβλίου «Το φάντασμα της εξτρεμιστικής Δεξιάς» για το Εθνικό Μέτωπο), Ρακέλ Βαρέλα (Raquel Varela, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας της Λισσαβόνας και εκδότρια του περιοδικού «Rubra», Πορτογαλία), και συνδικαλιστές από Γαλλία, Ισπανία,Πορτογαλία, Ιταλία, Ελβετία, ΗΠΑ κ.α.


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες