Παύεται από τα καθήκοντά της η διοικήτρια του Παναρκαδικού νοσοκομείου

Την καθαίρεση τη διοικήτριας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, μετά από ενημέρωσή του για το γεγονός ότι η κα Σιουρούνη επέτρεψε την έφοδο της Χρυσής Αυγής στον χώρο καθώς και ότι έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η διοικήτρια του νοσοκομείου, Ελένη Σιουρούνη ήταν ενήμερη ότι μέλη της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιούσαν έφοδο στο νοσοκομείο προκειμένου να πληροφορηθούν αν εκεί εργάζονται αλλοδαποί.

Όχι μόνον δεν τους σταμάτησε αλλά έδωσε συνέντευξη Τύπου μαζί τους την επομένη, δηλώνοντας ότι έχει κοινό στόχο με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο.

 

Ο κ Λυκουρέντζος, αφού ενημερώθηκε πλήρως για τα γεγονότα αποφάσισε να καθαιρέσει την διοικήτρια του Παναρκαδικού, ενώ αναμένεται να ελέγξει όλες τις πιθανές ευθύνες της.

Πάντως, σύμφωνα με την «Αυγή» ο υπουργός γνώριζε για το περιστατικό από τις 7 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν έφοδο στο νοσοκομείο της Τρίπολολης αναζητώντας «παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες». Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της 6ης προς 7ης Φεβρουαρίου. Η νυχτερινή εισβολή προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Aνακοίνωση εξέδωσε και το Σωματείο Εργαζομένων σε επιχειρήσεις και καταστήματα της Αρκαδίας. «Όσο για το πρόβλημα με τις παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες, δεν λύνεται με το να «εξαφανίσουμε» τις αλλοδαπές. Το πρόβλημα έχει προκύψει από την αδυναμία των ασθενών (λόγω των τραγικών περικοπών των εισοδημάτων τους) να επωμιστούν το κόστος της αποκλειστικής νοσοκόμας και δεν έχει να κάνει με έλληνες ή ξένες εργαζόμενες».

«Δεν μπορεί οποιαδήποτε ομάδα να κάνει εφόδους στους θαλάμους και να ψάχνει ποιοι είναι νόμιμοι και ποιοι είναι παράνομοι. Υπάρχουν αρμόδια όργανα για να το κάνουν αυτό, όπως η διοίκηση του νοσοκομείο και η αστυνομία. Οι αποκλειστικές νοσοκόμες θα μπορούσαν να είχαν απευθυνθεί στους αρμόδιους. Αυτό είναι αυτοδικία και αντιποίηση αρχής. Με ποιο δικαίωμα κάποιος διαταράσσει την ησυχία του ασθενούς και ρωτάει ποιος είναι ο συνοδός του», Παπασταματάκης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας.

Πηγη:www.tvxs.gr


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες