ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ


Την Τετάρτη 4/7 στις 8.00 μμ η επιτροπή Αιγάλεω της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό (ΚΑΡ) καλεί σε πλατιά σύσκεψη, στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων Αιγάλεω (Ρήγα Φεραίου 20), όλους τους φορείς, σωματεία και συλλογικότητες, συνελεύσεις κατοίκων, τα πολιτικά κόμματα και όλους τους/τις αντιφασίστες/ριες της πόλης μας με σκοπό τη συζήτηση για τη συγκρότηση πλατιάς Αντιφασιστικής Επιτροπής , και το καθορισμό δράσεων απέναντι στην άνοδο της φασιστικής απειλής.

Η εκλογική εδραίωση της Χρυσής Αυγής με την υποστήριξη των δυνάμεων καταστολής και του κρατικού μηχανισμού, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες (σε σημείο εμπαιγμού) δικαστικές αναβολές των υπόδικων εκπροσώπων της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, έχει δώσει «αέρα» στα μέλη της να επιτίθενται ανενόχλητα, επιχειρώντας την τρομοκράτηση της κοινωνίας και τη νομιμοποίηση του ρατσιστικού μίσους και της βίας κατά των μεταναστών στην νέα γενιά.

Οι αυξανόμενες δολοφονικές επιθέσεις των φασιστών, με μαχαιρώματα μεταναστών, επιθέσεις με τραυματισμούς σε εκλογικά περίπτερα αριστερών οργανώσεων, την περιβόητη επίθεση Κασιδιάρη σε εκπροσώπους της αριστεράς σε τηλεοπτικό σταθμό, αλλά και τη δήλωση του “φύρερ” Μιχαλολιάκου: «… η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στις δυνάμεις της, καταλαβαίνουν ότι ήρθαμε για να μείνουμε…», έχουν ήδη σημάνει συναγερμό σε πολλούς αντιφασίστες/ριες.

Πιστεύουμε ότι είναι άμεση ανάγκη η συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις.

Πρέπει να απαντήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη, με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, εργατών, ανέργων, συνταξιούχων, απεργών, φοιτητών και μαθητών. Εχθροί μας είναι τα μνημόνια και η κυβέρνηση των τραπεζιτών κι όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Γι’αυτό καλούμε όλους τους αντιφασίστες/ριες του Αιγάλεω, τους φορείς της πόλης, σωματεία ,συνελεύσεις κατοίκων, τα πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες , όλοι/ες μαζί να δώσουμε «σάρκα και οστά» στο σύνθημα: ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Όλοι και όλες τη Τετάρτη 4/7 στις 8.00 μμ στα γραφεία του Συλλόγου Δασκάλων (Ρήγα Φεραίου 20).

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες