Κόντρα στη Βουλή για τους μετανάστες λόγω… ελονοσίας

Της ΕΛΕΝΑΣ ΒΑΡΙΝΟΥ

Τη σκληρή γλώσσα της Αριστεράς εισέπραξε χθες στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν οι αναφορές του στο μεταναστευτικό, προκάλεσαν την επιδοκιμασία του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια έθιξε το ζήτημα των κρουσμάτων ελονοσίας που εντοπίστηκαν στη Λακωνία, ο υπουργός Υγείας απέδωσε την προέλευση του προβλήματος στην παράνομη μετανάστευση. «Ξεχασμένες ασθένειες επανακάμπτουν στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, της Μάλτας και της Ελλάδας», είπε ο κ. Λοβέρδος, που, επικαλούμενος την «ιχνηλάτηση» των κρουσμάτων ζήτησε από τους τοπικούς φορείς της Λακωνίας να αποδεχτούν τη λειτουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών.

«Κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας», συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας και εξ ονόματος του συναδέλφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε, κ.πρόεδρε, όταν από τους 120.000 παράνομους μετανάστες απελαύνονται 20.000 κάθε χρόνο; Οταν το 92% των συλλήψεων στην Ευρώπη είναι μετανάστες που μπαίνουν από την Ελλάδα; Κάνουμε ό,τι μπορούμε, είναι θέμα πολύ σοβαρό, που κάθε ημέρα αυξάνει τα αρνητικά του αποτελέσματα».

«Θα ήταν εξαιρετική η ομιλία του υπουργού για συνέδριο του ΛΑΟΣ, εμείς τα φωνάζουμε δέκα χρόνια και μας λένε φασίστες», σχολίασε ο Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας στον υπουργό πως θα μπορούσε να καταψηφίσει το νόμο Ραγκούση. «Ο λόγος της αλήθειας, της καταγραφής της πραγματικότητας δεν χρωματίζεται κομματικά», συμπλήρωσε ο Ανδρ. Λοβέρδος.

«Τα εύσημα»

«Πήρατε τα εύσημα από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ – να τα χαίρεστε», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, προτείνοντας στην κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμμετοχή της χώρας στο «Δουβλίνο ΙΙ», ώστε «να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα» οι μετανάστες, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης απέδωσε σε «παραλήρημα» του υπουργού την άποψη πως «οι μετανάστες φταίνε για όλα».

Πηγη:www.enet.gr


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες