Βετεράνος από τον πόλεμο του Ιράκ τα χώνει σε ισλαμοφοβικούς

herbert

Ο Χέρμπερτ στη σελίδα του στο FB

της Ράντα Μόρρις

Ο Κρις Χέρμπερτ έχασε το πόδι του στον πόλεμο του Ιράκ. Οι περισσότεροι θα σκέφτονταν ότι αυτός ο ανάπηρος βετεράνος, ο οποίος ζει στη Βρετανία, θα μισεί τους μουσουλμάνους περισσότερο από κάθε άλλον, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι κι εκείνος αναγνωρίζει ότι έχασε το πόδι του όταν «με ανατίναξε ένας μουσουλμάνος».

Κάθε άλλο όμως. Αντί να εκφράζει μίσος προς όλους τους μουσουλμάνους, σε μια πρόσφατη ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο βετεράνος στρατιώτης τα έχωσε σε όσους «περιμένουν να φερθώ ρατσιστικά».

Ο Χέρμπερτ λέει ότι μπήκε στο Facebook την Τρίτη για να εκτονώσει τον θυμό του όταν ένα ισλαμοφοβικό γκρουπ προσπάθησε να τον στρατολογήσει σαν σύμβολο και εκπρόσωπο της ομάδας τους.

Σε μια οργισμένη ανάρτηση που έκτοτε έχει γίνει ανάρπαστη, ο Χέρμπερτ τα χώνει χοντρά στους ξενοφοβικούς, τους ρατσιστές και τους θρησκόληπτους επειδή περιμένουν να συμμετάσχει κι αυτός στο «πανηγύρι μίσους» που οργανώνουν.

«Αν θέλετε να μισήσετε μια ολόκληρη φυλή ανθρώπων με αφορμή τις πράξεις μερικών ηλιθίων, κάντε ό,τι γουστάρετε, αλλά μη με πιέζετε να δεχτώ τις απόψεις σας, θεωρώντας ότι είμαι εύκολος στόχος επειδή ένας μαλάκας κάποτε αποφάσισε ότι είχε έρθει η μέρα μου να πεθάνω».

Για όλους τους στενόμυαλους που πιστεύουν ότι ένας βετεράνος πρέπει να μισεί όλους τους μουσουλμάνους, απλά και μόνο επειδή ένας συγκεκριμένος μουσουλμάνος προσπάθησε να τον σκοτώσει, ο Χέρμπερτ ανέλυσε όλους τους λόγους που δεν τους μισεί, σε μια πραγματικά καταπληκτική ανάρτηση, η οποία ακολουθεί παρακάτω:

Πράγματι, ένας μουσουλμάνος με ανατίναξε και μου κόψανε το πόδι.

Ένας μουσουλμάνος έχασε το χέρι του εκείνη τη μέρα. Φορούσε τη στολή του Βρετανικού Στρατού.

Ένας μουσουλμάνος νοσηλευτής βρισκόταν στο ελικόπτερο που με μάζεψε από το πεδίο της μάχης.

Ένας μουσουλμάνος χειρουργός μου έκανε την εγχείριση που μου έσωσε τη ζωή.

Ένας μουσουλμάνος νοσοκόμος συμμετείχε στην ομάδα που με βοήθησε όταν επέστρεψα στη Βρετανία.

Ένας μουσουλμάνος εργαζόμενος στον τομέα υγείας συμμετείχε στην ομάδα που με βοήθησε να οργανώσω την καθημερινότητά μου κατά τη διαδικασία αποκατάστασής μου, όσο μάθαινα πώς να περπατάω.

Ένας μουσουλμάνος ταξιτζής με πήρε κούρσα τζάμπα την πρώτη φορά που βγήκα για μπίρες με τον πατέρα μου, αφού επέστρεψα στην πατρίδα.

Ένας μουσουλμάνος γιατρός πρόσφερε συμβουλές και συμπόνια στον πατέρα μου σε μια παμπ, επειδή ο πατέρας μου δυσκολευόταν να φέρει βόλτα τα φάρμακά μου και τις παρενέργειες που μου προκαλούσαν.

Αντιθέτως:

Ένας λευκός Βρετανός έφτυσε στα μούτρα την κοπέλα μου «επειδή πηδάει έναν σακάτη ενώ μπορούσε να το κάνει μαζί του».

Ένας λευκός Βρετανός έσπρωξε το καροτσάκι μου πέρα για να μπει πρώτος στο ασανσέρ.

Ένας λευκός Βρετανός έβαλε τις φωνές στον πατέρα μου επειδή είχε παρκάρει σε θέση αναπήρων, όσο εγώ ήμουν μέσα στον γιατρό.

(Και πού ’στε; Πάρα πολλοί άνθρωποι συνέβαλαν στην αποκατάστασή μου. Δεν μισώ ούτε τους λευκούς Βρετανούς χα χα!)

Το ρεζουμέ ποιο είναι; Άι γαμηθείτε! Εγώ αποφασίζω ποιους αντιπαθώ και ποιους δεν αντιπαθώ. Εγώ αποφασίζω ποιους ανθρώπους εκτιμώ και ποιους όχι. «Αν θέλετε να μισήσετε μια ολόκληρη φυλή ανθρώπων με αφορμή τις πράξεις μερικών ηλιθίων, κάντε ό,τι γουστάρετε, αλλά μη με πιέζετε να δεχτώ τις απόψεις σας, θεωρώντας ότι είμαι εύκολος στόχος επειδή ένας μαλάκας κάποτε αποφάσισε ότι είχε έρθει η μέρα μου να πεθάνω».

Το να κατηγορούμε όλους τους μουσουλμάνους για τις πράξεις ομάδων όπως η ISIS και οι Ταλιμπάν είναι σαν να κατηγορούμε όλους τους χριστιανούς για την Κου Κλουξ Κλαν ή την Εκκλησία Βαπτιστών του Γουέστμπορο.

Για ελάτε στα συγκαλά σας, αγκαλιάστε τους αγαπημένους σας και πιάστε δουλειά.

Σε λιγότερο από 24 ώρες η ανάρτηση του βετεράνου είχε κοινοποιηθεί πάνω από 90.000 στο Facebook. Αρκετή μισαλλοδοξία και μίσος έχουμε φορτωθεί από τη δεξιά – μας αρκεί για μια ολόκληρη ζωή και παραπάνω.

Η ανάρτηση του Χέρμπερτ διαλύει την άγνοια που προκαλείται όταν κολλάμε στερεότυπα σε μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων με βάση τις πράξεις λιγοστών ατόμων. Είναι ένας εξαιρετικός αντίλογος στα υστερικά ισλαμοφοβικά παραληρήματα της δεξιάς.

μετάφραση: Λύο Καλοβυρνάς

Πηγή: addictedinfor.org


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες