Την Κυριακή 29 Αυγούστου οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

234518501_1178315882645143_4152367038764423540_nΤην Κυριακή 29 Αυγούστου από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. θα γίνουν οι εγγραφές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, στην οδό Γιατράκου 22 και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο (5′ από το μετρό).

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 5 Σεπτέμβρη.

Το σχολείο λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια και παρέχει δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας σε ενήλικους/ες μετανάστες/ριες, πρόσφυγες/ισσες, αλλά και ντόπιους/ες.

Τα μαθήματα γίνονται την Κυριακή και απευθύνονται σε μαθητές/ριες αρχάριο επίπεδο, αλλά και πολύ προχωρημένο. Επίσης το σχολείο μας προετοιμάζει όσα άτομα επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις που διοργανώνονται μια φορά το χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι εθελοντ(ρι)ες είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητ(ρι)ες παιδαγωγικών σχολών και οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια του σχολείου. Η ομάδα γραμματειακής υποστήριξης υποδέχεται τους/τις μαθητ(ρι)ες και τους/τις εθελοντ(ρι)ες.

Το σχολείο διοργανώνει επίσης πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων, όπως η Αντιρατσιστική Γιορτή που θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη στην πλατεία Πρωτομαγιάς.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών δεν είναι κρατικός φορέας, δεν λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από το κράτος ή την Ε.Ε. και στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση των φίλων του.

Όσες/οι εθελοντ(ρι)ες ενδιαφέρονται να διδάξουν ή να συμβάλλουν στη γραμματεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο [email protected] ή στο 6974486368 ή με μήνυμα στις σελίδες μας στα social media.

Φέτος λόγω του κορονοϊού πρέπει όσα άτομα βρίσκονται στο χώρο να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νόσησης είτε να κάνουν Rapid test κάθε φορά που έρχονται να διδάξουν.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών


λέξεις κλειδιά:

Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες