Με αφορμή το θάνατο του Μπάμπερ Χαν στο Ελληνικό… (Ανακοίνωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»)

Αθήνα, 20/7/2011

ΩΣ ΕΔΩ

με τους θανάτους «από αμέλεια» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ΕΛ.ΑΣ.

με τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς μεταναστών στα τμήματα

με τη συνεργασία ΕΛ.ΑΣ. – φασιστών στα ρατσιστικά πογκρόμ

με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις «σκούπα» και τις απελάσεις – εξπρές

με τη δημιουργία νέων άθλιων φυλακών που βαφτίζονται «κέντρα υποδοχής»

 

Ο θάνατος του Μπάμπερ Χαν στα νέα κρατητήρια Ελληνικού δεν είναι τυχαίο ή  μεμονωμένο περιστατικό. Δεν αποτελεί ευθύνη των κακοπληρωμένων γιατρών ή των νοσηλευτών που βγάζουν μισό μεροκάματο τρόμου στα κρατητήρια και τις φυλακές.

 

Ένοχη είναι η αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Που αντιμετωπίζει τους μετανάστες χωρίς χαρτιά σαν εγκληματίες και ανθρώπους χωρίς δικαιώματα. Τους κυνηγά στους δρόμους των πόλεων, τους στοιβάζει σε πούλμαν της ΕΛ.ΑΣ., τους μεταφέρει παρά τη θέλησή τους σε κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης που δεν τους χωράνε και δεν πληρούν καμία συνθήκη ανθρώπινης διαβίωσης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ένοχη είναι η πολιτική του Μνημονίου που περικόπτει δαπάνες από παντού, κλείνει σχολεία και νοσοκομεία και αναθέτει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη νοσοκομείων, φυλακών και κρατητηρίων σε «ΜΚΟ» που απασχολούν γιατρούς ή νοσηλευτές για 600 Ευρώ.

 

Ηθικοί αυτουργοί είναι οι πολιτικοί του Μνημονίου. Που παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από τους πραγματικούς υπεύθυνους της φτώχειας της ανεργίας και της εξαθλίωσης του μισού πληθυσμού της χώρας. Ενώ την ίδια στιγμή κατηγορούν ως ανεύθυνους και βολεμένους όσους αντιστέκονται. Βαφτίζουν τις αντιδράσεις του κόσμου «κατευθυνόμενες προβοκάτσιες». Αγωνιούν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις, να ξεπαστρέψουν το πανεπιστημιακό άσυλο και κάθε δημοκρατική ελευθερία. Δικαιολογούν μόνο την  άγρια καταστολή της ΕΛ.ΑΣ. βαφτίζοντάς κάθε αποδεδειγμένη θηριωδία της «μεμονωμένο περιστατικό» που οφείλεται στην κούραση και την κακή ψυχολογία των ΜΑΤ, που είναι κι αυτοί άνθρωποι…

 

Ηθικοί αυτουργοί είναι και τα μεγάλα ΜΜΕ. Που μέρα – νύχτα κατηγορούν τους μετανάστες για την εγκληματικότητα που γεννά η κρίση. Που έχουν δώσει στασίδι στους φασίστες με γραβάτα του ΛΑ.ΟΣ. από τα δελτία ειδήσεων ως τα πρωϊνάδικα και τις άθλιες μεταμεσονύκτιες εκπομπές. Που βαφτίζουν τα πογκρόμ των νεοναζί Χρυσαυγιτών «δίκαια αγανάκτηση των πολιτών του κέντρου». Που δεν καταδέχονται να προβάλλουν στα δελτία τους τις φασιστικές επιθέσεις αλλά στριμώχνονται για την αποκλειστικότητα της είδησης «της γιαγιάς που της κλέψανε το σταυρό οι εγκληματίες «λαθρο»μετανάστες…». Που αναπαράγουν τις αστυνομικές ανακοινώσεις ως ειδήσεις,  συνοδευμένες από λεπτομερή επιχειρηματολογία των έγκριτων δημοσιογράφων τους…

 

Οι ντόπιοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στραφούμε ενάντια στους μετανάστες εργάτες, ανέργους και νέους. Είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής και παλεύουμε μαζί στις απεργίες, τις πλατείες και τις διαδηλώσεις για να ανατρέψουμε το Μνημόνιο και την κυβέρνηση που χτυπάει όλους μαζί και καθένα ξεχωριστά. Αγωνιζόμαστε :

 

  • Για την αθώωση και απελευθέρωση των εξεγερμένων μεταναστών του Ελληνικού
  • Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Ελληνικό και παντού αλλού, να σταματήσουν οι σκούπες και οι απελάσεις
  • Για νομιμοποίηση και άσυλο στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
  • Για ελεύθερη μετακίνησή τους προς και από ελλάδα και ευρώπη.
  • Για λεφτά στους ανέργους, όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία.

Χωρίς απάντηση στο ρατσισμό δεν υπάρχει απάντηση στην κρίση

 

Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» – www.ksm.gr


λέξεις κλειδιά:

Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες