Η συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι παράνομη και όχι οι μετανάστες-πρόσφυγες

Οπτικό υλικό που αποδεικνύει τη συμμετοχή της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην επίθεση κατά του Αλαβάνου στις 22 Οκτ. 2010 (οι ίδιοι άνθρωποι συμμετέχουν και στην επίθεση κατά της Ελένης Πορτάλιου στις 23 Οκτ. 2010).

Τρίτη 26/10/2010

Η ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΑΛΑΒΑΝΟ-ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ

Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», με καλεσμένους τους συνδυασμούς «Ελεύθερη Αττική» (Υποψήφιος αντιπεριφεειάρχης Κέντρου κ. Χρήστος Καπάταης) και «Ανοιχτή πόλη» (Συντονιστής κ. Χάρης Κωνσταντάτος) και παρευρισκόμενους:

τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή κ. Θοδωρή Δρίτσα, εκπροσώπους της «Κίνησης Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας» – Χρήστος Ρουμπάνης, της «Νεολαίας Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη (YRE)» – Χριστίνα Ζιάκα, καθώς και κατοίκους της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα (Σκηνοθέτες Χρήστος Βούπουρας και Γιώργος Κόρρας), που παρέθεσαν την εμπειρία και τις απόψεις τους για τις ρατσιστικές επιθέσεις και την αντιμετώπισή τους από τους φορείς.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Θανάσης Κούρκουλας από την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», παρουσίασε στοιχεία (φωτογραφίες και Video από τα οποία αρκετά βρίσκονται στο site www.ksm.gr, & για τα υπόλοιπα μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να τα παραλάβετε), βάσει των οποίων, όσον αφορά την επίθεση με πέτρες, αυγά και γιαούρτια εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου και της «Ελεύθερης Αττικής» στις 22/10 στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα στοιχειοθετούνται:

  1. Η προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη επίθεση (μηχανάκια που ακολουθούσαν σε όλη την περιοδεία από την πλατεία Βικτωρίας ως την πλατεία Αγ. Παντελεήμονα ενώ οι επιβαίνοντες συμμετείχαν στις επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, από τα πριν αγορασμένες δεκάδες καρτέλες με αυγά και σακούλες με γιαούρτια και ντομάτες, ντουντούκες των επιτιθέμενων φασιστών, κ.λ.π)
  2. Η συμμετοχή στην επίθεση με αυγά, ντομάτες, γιαούρτια, κ.λ.π. , ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ, νεαρών τραμπούκων και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ, που πετάνε στον Αλαβάνο και τη συνοδεία του αντικείμενα, κάποιοι από αυτούς χαιρετάνε ναζιστικά κατά τη διάρκεια των βίντεο και κάποιοι έχουν φυλλάδια της νεοναζιστικής «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» (Δημοτικό ψηφοδέλτιο του φίρερ Μιχαλολιάκου) στην τσέπη τους.
  3. Η συμμετοχή στην ΟΜΑΔΑ γνωστών Χρυσαυγιτών και Υποστηρικτών τους (π.χ. Παναγιώταρος Ηλίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα», κεντρικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής αλλά & Πιπίκιος Δημήτρης, αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του Στρατιωτικού Συνδέσμου Ελλήνων Εφέδρων σε προεκλογικό σποτ της Χρυσής Αυγής του 2009 ισχυρίζεται πως η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη που μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους του Άγιου Παντελεήμονα)
  4. Η συμμετοχή αυτοαποκαλούμενων «κατοίκων» – μελών ή/και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής – που πετάνε φυλλάδια της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα» στα πρόσωπα των ανθρώπων και στον αέρα, (που παρουσιάζονται σε διάφορα ΜΜΕ ως οι ακομμάτιστοι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα που τους πνίγει το δίκιο!) (κ. Γιαννάτος Σπύρος)
  5. Κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα που συμμετέχουν και τις δύο μέρες (περιοδείες Πορτάλιου και Αλαβάνου) σε προπηλακισμούς και ύβρεις αλλά και τους προηγούμενους μήνες σε πολλά αντίστοιχα περιστατικά (π.χ. κα Σκορδέλη Θέμιδα και Παπαδάκη Αλίκη).
  6. Η συνενοχή της αστυνομίας, που ενώ είναι παρούσα πριν ακόμα εκδηλωθούν οι επιθέσεις, δεν συλλαμβάνουν κανένα επιτιθέμενο, ενώ αφήνουν πολλούς ακροδεξιούς να κυκλοφορούν ανάμεσα στον Αλαβάνο και τη συνοδεία του.

Όσον αφορά τις επιθέσεις της επόμενης μέρας (23/10/2010), στοιχειοθετούνται η συμμετοχή των ΙΔΙΩΝ πρωταγωνιστών σε ύβρεις και προπηλακισμούς κατά της κας Πορτάλιου.

Ο κ. Δρίτσας, μεταξύ άλλων δήλωσε: Οι άνθρωποι που μας επιτέθηκαν στις 23/10, δεν μπορεί να χαρακτηρίζονται ως «κάτοικοι». Το υβρεολόγιό τους, «αμερικάνοι, λακέδες, νεοταξικοί, πράκτορες της παγκοσμιοποίησης κ.λ.π.» στοιχειοθετεί σαφή ιδεολογική συγκρότηση εκ μέρους τους που προφανώς δεν είναι αντικειμενική, και συγκροτείται από το ιδεολογικό οπλοστάσιο της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι κάτοικοι που συναντήσαμε στην περιοδεία της κας Πορτάλιου ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία φιλικοί προς εμάς και άσχετοι με τους θλιβερούς ακροδεξιούς.

Ο κ. Καπάταης παρέθεσε τις θέσεις του συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» για το θέμα της υποβάθμισης των περιοχών του κέντρου, της μεταναστευτικής πολιτικής και της αντιμετώπισης των φασιστικών συμμοριών

Ο κ. Κωνσταντάτος, από την «Ανοιχτή Πόλη» – μεταξύ άλλων – δήλωσε πως η πολιτεία θα πρέπει να πάρει μέτρα ένταξης μετανάστες/πρόσφυγες και αναβάθμισης για τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας.


λέξεις κλειδιά:

2 σχόλια

  1. […] αφορμή το δελτίο τύπου «Η συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι παράνομη και όχι οι … και τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν,  τα […]

  2. basilios says:

    δημοσιοποιήστε πλατιά όλο το οπτικοακουστικί υλικό. βγάλτε μια αφίσα με όλο το οπτικό υλικό που υπάρχει και γεμιστε μαζικά την Αθήνα και τον αγιο παντελεήμονα

αφήστε το σχόλιό σας

κατηγορίες