Aνακοίνωση Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» Θεσσαλονίκης

Οι κυβερνήτες μας λένε: “Δεν υπάρχουν λεφτά”.

Αλλά την ίδια ώρα, μέσα σε τριάμισι χρόνια:

  • έχουν δώσει 168 δις ευρώ στις ελληνικές τράπεζες
  • ξοδεύουν εκατομμύρια για νέες φυλακές και κατάπτυστους φράχτες στον Έβρο (θησαυρίζουν πάλι οι εργολάβοι)
  • διατηρούν ένα υπεράριθμο αστυνομικό σώμα 65.000 μελών με έναν αστυνομικό για κάθε 200 πολίτες, από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη (και αντίστοιχα στρατιωτικό σώμα 84.000)

 

1ο μήνυμα: “Θα σας ληστεύουμε με φόρους και μειώσεις μισθών/συντάξεων και θα σας απολύουμε για να ταΐζουμε τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους”

2ο μήνυμα: “Θα κλείνουμε τα σχολεία σας, αλλά θα σας ανοίγουμε φυλακές κι όταν αντιδράτε θα σας πνίγουμε στα χημικά αέρια και θα σας δέρνουμε με τα σώματα ασφαλείας”

3ο μήνυμα: “Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι…πιο φτωχοί, οι… άστεγοι και οι…. μετανάστες μικροπωλητές. Και τους τιμωρούμε αλύπητα!”

 

Το τελευταίο φροντίζει να μας υπενθυμίζει η αστυνομία της Θεσσαλονίκης με τα περιστατικά οργανωμένης κλοπής και καταστροφής εμπορευμάτων μικροπωλητών. Επειδή είναι…μετανάστες, “δεν δικαιούνται να ομιλούν”. Το άρρωστο αυτό φαινόμενο καταπάτησης της ιδιοκτησίας, της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας (με τις προσαγωγές) των φτωχότερων έχει γίνει συνήθεια, ειδικά στην περιοχή της Ροτόντας. Παρά τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των περαστικών, αστυνομικές δυνάμεις μαζί με οχήματα και του Δήμου Θεσ/νίκης επιτέθηκαν αναίσχυντα σε ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλή κλίναι και που δεν ενοχλούν κανέναν.

 

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι κανένας εργαζόμενος, μετανάστης ή ντόπιος, δεν έχει ευθύνη για την ανεργία ή τη φτώχεια του, τους παράγοντες που οδηγούν στην απελπισία τόσο τη μισθωτή εργατική τάξη όσο και τους μικροκαταστηματάρχες. “Εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουλειά”, λέει το παλιό σύνθημα.

ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ότι οι ανθρωποφαγικές λογικές όσων πολιτικών κυβερνάνε και όσων αστυνομικών τις εφαρμόζουνε ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, δεν θα γίνουν αποδεκτές. Στην επίθεση κατά του πάμφτωχου, βλέπει το μέλλον του ο φτωχός. Είναι σαφής η προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή σε εξιλαστήρια θύματα -τους μετανάστες. Οι περισσότεροι βέβαια από αυτούς θέλουν πολύ να ψάξουν για δουλειά στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά η ίδια κυβέρνηση με την ίδια αστυνομία που εδώ τους καταδιώκουν, δεν τους αφήνουν!

ΖΗΤΑΜΕ:

• Το σωματείο των Δημοτικών Υπαλλήλων να μη δεχτεί τη συμμετοχή κανενός μέλους του σε καμία άλλη “εξόρμηση” κατά μικροπωλητών!

• Δουλειές για όλους, απαγόρευση των απολύσεων στις κερδοφόρες επιχειρήσεις!

• Λεφτά για μισθούς και συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, σχολεία, ιατρικά κέντρα, μονάδες του ΟΚΑΝΑ και νοσοκομεία, ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μας.

• Να σταματήσει η ρατσιστική καταστολή της αστυνομίας απέναντι στους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τη νεολαία και όσους αντιστέκονται στην πολιτική πείνας.

• Όχι άλλα λεφτά για τα υπεράριθμα σώματα ασφαλείας, τις νέες φυλακές και  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών!

• Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, νομιμοποίηση των μεταναστών, υπηκοότητα στα παιδιά τους που γεννιούνται και σπουδάζουν εδώ.

• Ελεύθερη μετακίνηση προς την Κεντρική Ευρώπη όσων μεταναστών το επιθυμούν.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Θεσσαλονίκης


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες