21 Απρίλη 1967 – 21 Απρίλη 2013 ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ!

121 Απρίλη 1967 – 21 Απρίλη 2013
ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΕΦΙΑΛΤΗ!
ΑΓΩΝΑΣ για ΨΩΜΙ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Στις 21 Απρίλη 1967 η στρατιωτική δικτατορία επέβαλε ένα καθεστώς φόνων, αυθαιρεσίας και τρόμου στην μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία. Στρατιωτικοί και μεγάλα αφεντικά, νόμιζαν ότι έτσι θα σταματήσουν μια για πάντα τις δημοκρατικές και εργατικές διεκδικήσεις του κινήματος που αναπτυσσόταν. Αλλά τόσο το Πολυτεχνείο, όσο και οι οξύτατοι αγώνες της Μεταπολίτευσης τους διέψευσαν. Στο σημερινό περιβάλλον της κρίσης και της σύγχυσης που προκαλεί η μαζική φτώχεια και ανεργία, διάφοροι δημοσιολόγοι, παράγοντες της Δεξιάς, της Εκκλησίας, φυσικά τα φασιστοειδή του ΛΑ.Ο.Σ. και της Χ.Α., οι ίδιοι που προκαλούν με τον πολυτελή τους βίο και που έφεραν τα Μνημόνια, προσπαθούν να εξωραΐσουν τη φρίκη της Επταετίας. Πρόκειται για απατεώνες που επωφελούνται από την άρνηση μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και δικαστηρίων να τιμωρήσουν συναδέλφους και συνεργάτες τους, στελέχη της Χούντας που εξακολουθούν να κυκλοφορούν ανάμεσά μας (Πλεύρης, Γεωργαλάς κα). Όμως με αφορμή την επέτειο, εμείς ας ξαναθυμηθούμε, για να μην ξαναζήσουμε.
Από την πρώτη μέρα άρχισαν οι πρώτοι φόνοι (15χρονος Πεσλής, 24χρονη Καλαβρού) και οι μαζικές συλλήψεις, οι εξορίες, οι εξοντωτικές πολυετείς ποινές φυλάκισης αν δυσφορούσες με την κατάσταση ή αν διάβαζες τα «απαγορευμένα»: από αριστερές εφημερίδες μέχρι Ευρυπίδη ή Ρήγα Φεραίο. Διάλυση σωματείων και κομμάτων, τα παράσιτα της Ασφάλειας παντού, φόνοι, ξύλο, ηλεκτροσόκ και «φάλαγγα» στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Έτσι κράτησαν τους μισθούς όσο γινόταν πιο χαμηλά, ενώ πλούτιζαν έλληνες και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες. Έτσι ανακοίνωναν αυξήσεις 40% στο κρέας και ταυτόχρονα φοροαπαλλαγές για τους εργολάβους, χάρισμα χρεών και επιδοτήσεις στους βιομήχανους. Την ίδια ώρα που στα σχολεία οι μαθητές στοιβάζονταν ανά πενηντάδες, ο Παπαδόπουλος διέμενε σε τρεις πολυτελείς βίλες, ο Ρουφογάλης της ΚΥΠ χάριζε 3,1 δις δημόσιο χρήμα σε «φίλους» κι έκανε δεξιώσεις με Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, ο υπουργός Ναυτιλίας Ι.Χολέβας γινόταν ξαφνικά εφοπλιστής με 40 πλοία και έτρωγαν όλοι μαζί τα εκατομμύρια του «Τάματος» και των άλλων σκανδάλων (Litton, McDonald κλπ)!
7Γι’αυτό και συσπείρωσε γύρω του εκατοντάδες χιλιάδες λαού τις μέρες της ηρωικής εξέγερσης, το σύνθημα του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»! Για το ίδιο αξίζει να παλέψουμε σήμερα. Γιατί με τις «μνημονιακές» πολιτικές η πείνα και εξωτερική μετανάστευση έχουν επιστρέψει. Γιατί η «μνημονιακή» κρατική τρομοκρατία απειλεί το λαό και τους αγωνιστές. Εργάτες, όπως τους συνδικαλιστές των ΟΤΑ που καταδικάστηκαν σε 6 μήνες φυλακή επειδή καλούσαν σε απεργία! Απλούς πολίτες, όπως οι αγαναχτισμένοι των πλατειών. Μαθητές και μωρά, που στη Χαλκιδική αρπάζονται από την αστυνομία ή καταλήγουν στα νοσοκομεία από τα δακρυγόνα. Γιατί ο φασισμός σηκώνει κεφάλι στηριγμένος σε εκατομμυριούχους τύπου Τράγκα, Σάλλα, Λάτση, Μπόμπολα.
Κράτος και Παρακράτος αφήνουν πίσω τους νεκρούς, τότε και τώρα! Αυτοί που πεθαίνουν σήμερα από τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας ή από τα χημικά των ΜΑΤ (53χρονος Δ. Κοτσαρίδης, 2011) συνεχίζουν το μακάβριο κατάλογο με τους εκατοντάδες δολοφονημένους της Χούντας.
Ενάντια στο κλίμα φόβου που η αστυνομία, τα δικαστήρια και οι ναζιστές καλλιεργούν: να τους αποκαλύψουμε, να συμπαρασταθούμε στα θύματά τους, να ενωθούμε, εργαζόμενοι, άνεργοι ή νεολαίοι, έλληνες ή μετανάστες. Και να νικήσουμε! Μόνο όλοι μαζί μπορούμε «της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία»!

Συμμετέχουμε όλοι στη συγκέντρωση-συναυλία
-στην Αθήνα στις 5μ.μ., Κυριακή 21 Απρίλη στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ) με τους: Φοίβο Δεληβοριά, Φτωχούς Συγγενείς, Bandalusia.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

-στη Θεσσαλονίκη στις 6μ.μ., Κυριακή 21 Απρίλη στο Άγαλμα Βενιζέλου

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”


λέξεις κλειδιά:

αφήστε το σχόλιό σας

κατηγορίες