70.000 Ινδοί μουσουλμάνοι κληρικοί εκδίδουν φετφά εναντίον της Isis, τους Ταλιμπάν, την Αλ-Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις

isis

Οι κληρικοί δήλωσαν ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις «δεν είναι ισλαμικές οργανώσεις» και αποτελούν απειλή για την ανθρωπότητα

της Κάρολαϊν Μόρτιμερ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Σχεδόν 70.000 Ινδοί μουσουλμάνοι κληρικοί υπέγραψαν φετφά εναντίον της Isis, τους Ταλιμπάν, την Αλ-Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, λέγοντας ότι «δεν είναι ισλαμικές οργανώσεις».

Περίπου ενάμιση εκατομμύριο μουσουλμάνοι που επισκέφτηκαν ένα ιερό αφιερωμένο σε έναν σούφι άγιο του Ισλάμ κοντά στην πόλη του Αϊμέρ στο βόρειο κρατίδιο του Ρατζαστάν κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής Ουρς υπέγραψαν διαμαρτυρία κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο μούφτης Μοχάμεντ Σαλήμ Νούρι, ένας από τους κληρικούς που υπέγραψαν τον φετφά, δήλωσε στους Τάιμς της Ινδίας: «Από την Κυριακή και εξής, όταν ξεκίνησε η ετήσια γιορτή της Ουρς, μέλη του Dargah Aala Hazrat μοιράζουν αιτήσεις στους πιστούς ζητώντας τους να υπογράψουν για να δηλώσουν κατά της τρομοκρατίας. Περίπου ενάμιση εκατομμύριο μουσουλμάνοι έχουν υπογράψει τη διαμαρτυρία. Γύρω στους 70.000 κληρικούς απ’ όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στη γιορτή, υπέγραψαν τον φετφά».

Ο μούφτης Νούρι ζήτησε από τα ΜΜΕ να πάψουν να αναφέρονται σε ομάδες όπως η Isis, οι Ταλιμπάν και η Αλ Κάιντα ως «ισλαμικές».

Ένας άλλος κληρικός, ο Σουμπχάν Ράζα Χαν, είπε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε με αφορμή τις επιθέσεις στο Παρίσι με στόχο να διαδοθεί το μήνυμα ότι η μουσουλμανική κοινότητα καταδικάζει τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Ο επικεφαλής του ιερού στο Αϊμέρ, Μοχάμεντ Εχσάν Ράζα Χαν, δήλωσε: «Το Κοράνι λέει ρητά ότι το να σκοτώσεις έναν αθώο άνθρωπο είναι το ίδιο με το να σκοτώσεις όλη την ανθρωπότητα».

Παράλληλα, οι κληρικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την εκστρατεία πολλών κρατών του ΝΑΤΟ εναντίον της Isis στη Συρία, επειδή οι επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή σε αθώα γυναικόπαιδα.

Οι κληρικοί δήλωσαν ότι οι δυτικές δυνάμεις πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να σταματήσουν τους τρομοκράτες άλλα όχι σε βάρος της ζωής πολιτών.

Πηγή: www.independent.co.uk

Μετάφραση: Λύο Καλοβυρνάς


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες