Υπόθεση Γκάλεμπ Τάλεμπ

Την 12η μέρα απεργίας πείνας διανύει στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη , ο Παλαιστίνιος Γκαλέμπ Ταλέμπ,  που συνελήφθη με θεαματικό τρόπο στις 12 Φεβρουαρίου ως   «τρομοκράτης» και κρατείται έκτοτε παράνομα, παρά το γεγονός ότι είναι αιτών άσυλο.

Ο Γκαλέμπ Ταλέμπ,  παρουσιάστηκε ως μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ» και ύποπτος  για υποτιθέμενες ένοπλες επιθέσεις.  Μέχρι σήμερα όμως, κανένα αποδεικτικό στοιχείο δεν υπάρχει  που να στηρίζει αυτήν την υποψία, καμία κατηγορία δεν έχει απαγγελθεί, καμία διαδικασία δεν έχει  ξεκινήσει  και καμία δικογραφία δεν έχει ανοιχθεί  εναντίον του.
Άλλο ένα τρομοσενάριο που μέχρι στιγμής μένει στον αέρα με θύμα έναν Παλαιστίνιο, που πέρασε τη ζωή του βιώνοντας το δράμα του παλαιστινιακού λαού σε όλες τις εκφάνσεις του κι ήρθε στην Ελλάδα για να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Ήδη   ο  παλαιστίνιος κρατούμενος ,   που κρατείται σε  ειδικές συνθήκες  και υποχρεώνεται ακόμη και στο μπάνιο να πηγαίνει με συνοδεία, προχώρησε προχθές σε απόπειρα  αυτοκτονίας. Παρά όμως τον τραυματισμό του  δεν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο  και παραμένει στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη χωρίς να έχει την παρακολούθηση γιατρού, με κίνδυνο της υγείας και της ζωής του κατά παράβαση  κάθε νομιμότητας και κάθε έννοιας δικαίου.

Ζητάμε
– να  σταματήσει η παράνομη κράτηση του

– να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο

– να εξεταστεί δίκαια το αίτημα του για άσυλο

 

Διεκδικούμε

– άσυλο για όλους τους πρόσφυγες!


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες