Το Πολυτεχνείο ζει: δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους!

1Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία κι η οποία ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές/ριες, σύλλογοι, σωματεία, οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς και συλλογικότητες. Παρούσα πάντα στην πρώτη γραμμή η Μάγδα Φύσσα αλλά και οι γονείς του Νίκου Σαμπάνη και του Βασίλη Μάγγου για να διεκδικήσουν δικαιοσύνη.

Με πολύ παλμό φωνάχτηκαν συνθήματα για τα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας, της ακρίβειας όπως και για τα εργασιακά δικαιώματα που έχει πετσοκόψει η κυβέρνηση.

Η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έδωσαν το παρών με τη συμμετοχή πολλών μεταναστών/ριων μαθητών/ριων αλλά και εθελοντών/ριών δασκάλων.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν και θα μένουν πάντα ζωντανά για «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» για μια κοινωνία που θα τα εξασφαλίζει αυτά για όλους, για μια κοινωνία όπου δεν θα υπάρχει πια εκμετάλλευση. Συνεχίζουμε μέχρι τα όνειρα των φοιτητών/ριων και των εργατών/τριών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου να πάρουν σάρκα και οστά.

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες