Ποινή φυλάκισης για τον οδηγό του Μιχαλολιάκου

Σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ, καταδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, ο οδηγός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου για παράνομη οπλοκατοχή.

Η κατηγορία αφορά το όπλο που βρέθηκε στην κατοχή του κατοχή του κατά τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου από τους αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή σε φυλάκιση 41 μηνών κατά συγχώνευση καταδικάστηκαν ερήμην από το τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, και βάσει του αντιρατσιστικού νόμου οι χρυσαυγίτες Νίκος Παπαβασιλείου και Γιώργος Περρής, για τον εμπρησμό σε κατάστημα στην Κυψέλη ιδιοκτησίας μετανάστη από τη Σενεγάλη.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα εμπρησμό από κοινού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου, και η έφεση τους να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο και σύμφωνα με την κατηγορία οι δύο χρυσαυγίτες πλησίασαν το θύμα απαιτώντας του να κλείσει το μαγαζί του γιατί διαφορετικά θα το κάψουν. Πράγματι το κατάστημα λίγες ώρες αργότερα τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ ο Σενεγαλέζος αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός εκ των δύο κατηγορουμένων τον δράστη.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και όταν η έδρα διέκοψε για όταν το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων, δεν εμφανίσθηκαν και καταδικάστηκαν ερήμην.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί αλλοδαποί μάρτυρες κυρίως από την Τανζανία φοβήθηκαν και δεν προσήλθαν στο δικαστήριο για να καταθέσουν.

Καταπέλτης ήταν ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου που ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων ο οποίος σημείωσε ότι οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται προέκυψαν πέραν πάσης αμφιβολίας.

Πηγη:efsyn.gr


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες