«Να λαμβάνουν υπηκοότητα τα παιδιά μεταναστών»

Τη χορήγηση υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στο ιταλικό έδαφος ζήτησε ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην διάρκεια συνάντησής του με τους εκπροσώπους των ευαγγελικών χριστιανικών εκκλησιών αναφέρθηκε ευθέως το ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών των αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιταλίας, «το να μην λαμβάνουν αμέσως την υπηκοότητα τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται σε ιταλικό έδαφος είναι εντελώς παράλογο».

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο τόνισε επίσης ότι «εύχεται το ιταλικό κοινοβούλιο να μπορέσει να ασχοληθεί σύντομα με το θέμα» από την στιγμή μάλιστα που η επίλυσή του «θα συμβάλλει στο να μπορέσει να αποκτήσει και πάλι καινούρια ενέργεια, μια κοινωνία που σε μεγάλο βαθμό, υποφέρει από γήρανση, αν όχι από σκλήρυνση».

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα όπως και το κόμμα Ιταλία των Αξιών θεωρούν επιβεβλημένη την εξέταση του συγκεκριμένου μέτρου, από μέρους της βουλής και της γερουσίας. Θετική και η αντίδραση της νεοσυσταθείσας συντηρητικής δύναμης Μέλλον και Ελευθερία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι.

Η Λέγκα του Βορρά, όμως, δηλώνει κάθετα αντίθετη ως προς την προτροπή του Ναπολιτάνο. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να επιτρέπει στον εαυτό του να επιβάλλει, ενάντια στην νομική μας παράδοση που μετρά χιλιετίες, την υπερίσχυση της αρχής του εδάφους επί εκείνης του αίματος» τόνισε ο ευρωβουλευτής της Λέγκα, Μάριο Μποργκέτσιο.
Πηγη:http://news247.gr/kosmos/news/na_lamvanoyn_yphkoothta_ta_paidia_metanastwn.1507114.html


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες