Μπουτάρης σε Ματθαιόπουλο: «Το πάνω σου…πάτωμα είναι τελείως ακατοίκητο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Screen Shot 2014-11-04 at 10.43.24 AMΤην επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 30 Οκτωβρίου του 1944, τίμησε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού Δήμου.

Η εκδήλωση σημαδεύτηκε από την προκλητική, όπως τη χαρακτήρισε το σύνολο των άλλων παρατάξεων, εμφάνιση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος μίλησε για «παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας» προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων και παρευρισκόμενων πολιτών.

Η στάση του κ. Ματθαιόπουλου οδήγησε σε σύγκρουση με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη διάρκεια της τοποθέτησής του αποχώρησε από την αίθουσα ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Δεν σου κάνω μήνυση, θα σε λέω ψεύτη. Η φάρα σας μεταδίδει ότι σκοπεύω να δώσω εβραϊκά και τούρκικα ονόματα σε δρόμους της πόλης. Εγώ είπα ότι πρέπει να υπάρχει και δεύτερη πινακίδα με την παλιά ονομασία. Το μυαλό σου όμως είναι μπλοκαρισμένο», είπε ο δήμαρχος.

«Να μου μιλάτε στον πληθυντικό», απάντησε ο κ.Ματθαιόπουλος.

«Θα σου μιλάω όπως θέλω. Το πάνω πάτωμα είναι ακατοίκητο. Κάνε μου μηνύσεις. Η Χρυσή Αυγή δεν μου έκανε μήνυση; Εσύ που ανήκεις; Στο κόμμα των αγγέλων;», είπε ο κ.Μπουτάρης.

«Τιμή μου και καμάρι μου», απάντησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής.

«Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνεις. Σ’ αφήνω στην περιφρόνηση του κόσμου», ήταν το σχόλιο του δημάρχου.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ.Μπουτάρης ζήτησε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλάβει την προετοιμασία του εορτασμού απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους ναζί για την επόμενη χρονιά και να μετονομαστούν όλοι οι δρόμοι της πόλης που φέρουν ονόματα ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς.

«Η τοποθέτησή μου είναι αυτή που με μεγαλύτερη ανυπομονησία περιμένετε να ακούσετε. Ακούστηκαν πράγματα που παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια και προσβάλλουν την ιστορική μας μνήμη», είπε ο κ.Ματθαιόπουλος προκαλώντας αντιδράσεις στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και παρευρισκόμενους στο χώρο πολίτες.

«Συμφωνούμε με το περιεχόμενο, διαφωνούμε με το αιτιολογικό», είπε ο κ.Ματθαιόπουλος αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εορτασμό απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε: «Μιλάτε για τέσσερα χρόνια κατοχής από τους Γερμανούς και δεν μιλάτε για τους τέσσερις αιώνες σκλαβιάς από τους Τούρκους, ενώ ο δήμαρχος μιλάει για τζαμιά».

Η τελευταία φράση προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου που ζήτησε από τον κ.Ματθαιόπουλο να ανακαλέσει, γεγονός που προκάλεσε το μεταξύ τους έντονο φραστικό επεισόδιο.

Πηγή: theinsider.gr


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες