Με αφορμή την αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια: Καμιά ζωή δεν είναι για τα σκουπίδια

pathsia-thumb-mediumΟ τραγικός θάνατος του 15/χρονου Αφγανού πρόσφυγα από αδέσποτη βόμβα στα Πατήσια, την ώρα που έψαχνε στα σκουπίδια για τα προς το ζην μαζί με την οικογένειά του, ξεσήκωσε την οργή του πολιτικού κόσμου για τους – άγνωστους μέχρι στιγμής – βομβιστές. Όμως η περιθωριοποίηση των προσφύγων, η μετατροπή χιλιάδων μεταναστών και ντόπιων σε ρακοσυλλέκτες που είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε κάθε είδους κίνδυνο στους δρόμους της πόλης είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας. Που τους αρνείται στοιχειώδη δικαιώματα και μετατρέπει την κρίση σε θηλιά στο λαιμό των πιο αδύναμων, των πιο δυστυχισμένων.

Οι βόμβες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, εκθέτουν σε κίνδυνο ζωές αθώων ανθρώπων και βοηθούν στην αιτιολόγηση της γενικευμένης καταστολής. Όμως οι πρόσφυγες δεν κινδυνεύουν κυρίως από αυτές. Αλλά από την FRONTEX που δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους στα σύνορα σε συνεργασία με Λιμενικούς που θέλουν να χύσουν το αίμα μεταναστών και φωνάζουν ρατσιστικά συνθήματα στις παρελάσεις. Από τις πολιτικές μηδενικής ανοχής στη «λαθρομετανάστευση» που τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους κυνηγά στο κέντρο της πόλης, τους εξαθλιώνει με την άρνηση χορήγησης ασύλου και στέγης, τους μετατρέπει σε «αποδιοπομπαίους τράγους» της κρίσης.

Η Κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» καλεί μαζί με άλλους φορείς της περιοχής σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 18:30 στο σημείο που σκοτώθηκε ο 15/χρονος.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της οικογένειας του αδικοχαμένου πρόσφυγα

Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες – όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης για «λαθρομετανάστες»

Μέτρα κατά της φτώχειας και της ανεργίας όχι κατά των φτωχών και των ανέργων

Καμιά ζωή δεν είναι λαθραία


λέξεις κλειδιά:

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Μιχάλης Μουτούσης λέει:

    Εξαιρετικές πρωτοβουλίες – συγχαρητήρια. Είστε «άλας της γης».

  2. Ο/Η Σχόλιον λέει:

    Παιδιά δεν θέλω να υποβάλλω σχόλιο απλά και μόνο για να αρχίσω να εξυπηρετίσω κάποια πολιτική σκοπιμότητα αλλα ελπίζω να ενημερωθήκατε για την προκύριξη περι «Επαναστατικού Εθνικοσοσιαλιστικού Αγώνα». Αν είναι αληθινη, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ρατσισμού σε αυτήν την χώρα, αλλα αν είναι ψεύτικη εικάζουν πολλοί πως βρήκαν αφορμή κάποιες ρατσιστικές οργανώσεις να τρομοκρατήσουν. Δεν τοποθετεί κανείς βόμβες σε κάδους απορρημάτων δίπλα απο έναν οργανισμό που τα γραφεία του δεν λειτουργούν. όλα αυτά λένε κάτι. ΟΥΚαδες, ρατσισικά συνθήματα, η ανάμιξη Ελλήνων στην Σρεμπρενίτσα, βόμβες σε αντιεξουσιαστικά στέκια που φιλεξενούν μετανάστες. Όλα αυτά είναι επικύνδηνα για όλους μας. Πάνω απο όλα ότι και να ταν, θύμα είναι μετανάστης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες