Μεγάλη επιτυχία της 16ης Αντιτρατσιστικής Γιορτής

Στιγμιότυπο 2023-10-09, 11.57.16Η προσέλευση στην φετινή 16η Αντιρατσιστική Γιορτή ήταν για άλλη μια χρονιά συγκλονιστική, ισοφαρίζοντας την περσινή συμμετοχή-ρεκόρ, με πάνω από 6.000 επισκέπτες-τριες. Παρά και ενάντια στις κυβερνητικές/κρατικές ρατσιστικές πολιτικές στα σύνορα και την ενδοχώρα, ο λαός της αλληλεγγύης έδωσε βροντερό «παρών» ενώνοντας τη φωνή του με πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/τριες, απαιτώντας να σταματήσουν οι δολοφονίες και τα παράνομα pushbacks στα σύνορα, το κηνύγι των θυμάτων του πολέμου και της φτώχειας στην ενδοχώρα.

Η μεγάλη συμμετοχή στις συζητήσεις του φεστιβάλ, υποδηλώνει την ανάγκη των ανθρώπων για εξοπλισμό με επιχειρήματα απέναντι στους ισχυρισμούς των ΜΜΕ του θεσμικού ρατσισμού και την αποφασιστικότητα να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου στις παλιές και νέες φασιστικές συμμορίες.
Ο κόσμος τραγούδησε και χόρεψε μέχρι πρωΐας στους ήχους των συναυλιών της Αντιρατσιστικής Γιορτής, παρακολούθησε προβολές εξαιρετικών ταινιών μικρού μήκους, συμμετείχε στο Playback Theatre, περιηγήθηκε στις εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας, ενώ ο παιδότοπος φιλοξένησε δεκάδες παιδιά από διαφορετικές χώρες προέλευσης.
Για άλλη μια χρονιά αποδείξαμε ότι μπορούμε να ζήσουμε όλοι-ες-α μαζί, με όπλο μας την ενότητα και την αλληλεγγύη, απομονώνοντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες ανθρώπους που δούλεψαν για την επιτυχία του φεστιβάλ, τις δεκάδες συλλογικότητες που συμμετείχαν με τα περίπτερά τους, τα σωματεία που μας στήριξαν, τους ομιλητές και τις ομιλήτριές μας, τους καλλιτέχνες και τις καλλιτέχνιδες που για άλλη μια φορά συμμετείχαν με την ψυχή τους. Τους χιλιάδες επισκέπτες-τριες και ειδκά όλους/ες όσους/ες μας έφεραν είδη πρώτης ανάγκης που θα μοιραστούν στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Η επιτυχία της 16ης Αντιρατσιστικής Γιορτής μας δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε να παλεύουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα συναντηθούμε ξανά στους δρόμους της αλληλεγγύης και του αγώνα.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό»


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες