Η ταλαντούχα πρωταθλήτρια του Πρωτέα Βούλας Σερίνα Αμπντέλ Φατάχ

Screen Shot 2014-05-10 at 11.03.53 PMΠρόσφατα η ομάδα μπάσκετ του Πρωτέα Βούλας κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων στην Πτολεμαΐδα. Το αστέρι της ομάδας, η 16χρονη Σερίνα από την Ιορδανία, βάζει τρίποντο στις προκαταλήψεις, βρίσκοντας στο μπάσκετ μία διέξοδο από τα κοινωνικά στερεότυπα.

Μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα, η Σερίνα Αμπντέλ Φατάχ, περιγράφει τη ζωή της στην Ελλάδα, όπου ζει από 5 χρονών και την επιλογή της να ακολουθήσει τον μουσουλμανικό νόμο με ευλάβεια.

Οπως εξηγεί, δεν της επιτρέπεται να αγγίξει άνδρα, ούτε καν για να τον χαιρετίσει, ακόμα κι αν αυτός είναι ο προπονητής της, ενώ όλες τις εποχές του χρόνου φοράει μακριά ρούχα και μαντήλα, αφήνοντας σε κοινή θέα μόνο το πρόσωπο της.

Ωστόσο δεν είναι κάτι που την ενοχλεί, αφού, όπως λέει η ίδια στην εφημερίδα Τα Νέα, το κάνει από επιλογή: «Το νιώθω, το αισθάνομαι, γι’ αυτό το κάνω. Δεν μου το επέβαλε κανείς! Εγώ επιθυμώ και το κάνω διότι έτσι νιώθω καλά. Εχω τρεις ξαδέλφες και καμία από αυτές δεν φοράει μαντίλα. Εγώ τη φοράω από μικρό παιδί και νιώθω βολικά.»

Οσο για το μπάσκετ, η νεαρή Σερίνα εξηγεί πώς η οικογένεια της την προέτρεψε να ασχοληθεί με το άθλημα και αυτό την βοήθησε να κοινωνικοποιηθεί: «Δεν ήθελα να παίξω μπάσκετ, αλλά με προέτρεψε η μητέρα μου. Και την ευγνωμονώ γιατί στο μπάσκετ μπόρεσα να ξεπεράσω εύκολα κάθε ταμπού που μπορεί να είχα λόγω της μαντίλας. Με δέχθηκαν όπως ακριβώς είμαι. Σέβονται τα πιστεύω μου, τη θρησκεία μου, τα θέλω μου και με έκαναν να νιώσω άνετα. Ισως αν δεν ερχόμουν στο μπάσκετ να μην μπορούσα να προσαρμοστώ στην ελληνική κοινωνία» εξηγεί μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα.

Ωστόσο η πίστη της παραμένει ισχυρή και εντός γηπέδου, αφού όπως είπε, έχει τύχει να αφήσει αγώνα στην μέση επειδή η αντίπαλος της έβγαλε κατά λάθος την μαντίλα κι εκείνη αμέσως έτρεξε στα αποδυτήρια να την φορέσει ξανά. Μάλιστα, επέμεινε ότι ακόμα κι αν αυτό συμβεί στο τελευταίο καλάθι του τελικού, τότε θα κάνει και πάλι το ίδιο, ωστόσο, πρόσθεσε ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρξει αντίπαλος που θα κάνει κάτι τέτοιο.

Πηγή: Μπάσκετ με μαντίλα: Η ταλαντούχα πρωταθλήτρια του Πρωτέα Βούλας Σερίνα Αμπντέλ Φατάχ | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/154280#ixzz31LIxV1CK


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες