Εισαγγελική παρέμβαση για τον οδηγό που κατέβασε μετανάστες από λεωφορείο

 Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η καταγγελία που έγινε στον ΟΑΣΘ για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού που κατέβασε από το λεωφορείο δύο μετανάστες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα σε βάρος του οδηγού. Την έρευνα την ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το ρατσιστικό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο λεωφορείο της γραμμής 26 Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, το λεωφορείο σταμάτησε στη στάση Ρήγα Φεραίου, όταν μπήκαν στο όχημα δύο μετανάστες αφρικανικής καταγωγής.

Ο οδηγός πήγε προς το μέρος τους και τους είπε: «Εσείς οι δύο κάτω!». «Γιατί;» ρώτησε ο ένας στα ελληνικά. «Είμαι ο οδηγός και έχω το δικαίωμα να σας κάνω έλεγχο και να σας κατεβάσω κάτω γιατί δεν έχετε εισιτήρια», ήταν η απάντηση που πήρε.

«Μα δεν προλάβαμε να βγάλουμε εισιτήριο» είπαν οι μετανάστες, αλλά μπροστά στην επιθετική στάση του οδηγού τελικά κατέβηκαν από το λεωφορείο.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο οδηγός δεν έκανε έλεγχο εισιτηρίων σε κανέναν επιβάτη.

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, στις διαμαρτυρίες κάποιων επιβατών, ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο ξανά και προκάλεσε όποιον έχει πρόβλημα να πάει και να του το πει, έχοντας προηγουμένως τονίσει: «Ναι, ρε, είμαι χρυσαυγίτης. Τρέχει κάτι;».

Οι δικηγόροι κατήγγειλαν το περιστατικό με αναφορά τους τόσο προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ όσο και τον Συνήγορο του Πολίτη, ενώ πρόκειται να υποβάλουν και μήνυση εναντίον του οδηγού.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΟΑΣΘ παρενέβη ήδη για το θέμα και στο πλαίσιο έρευνας που έκανε, εντόπισε τον συγκεκριμένο οδηγό τον οποίο κάλεσε σε απολογία, κατά την οποία ο καταγγελλόμενος υπάλληλος επέμεινε ότι επρόκειτο για «λαθρεπιβάτες».

Πηγη:tvxs.gr


λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η Τρέχει κάτι; λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=766850
    «Είμαι χρυσαυγίτης! Τρέχει κάτι;»
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/04/2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες