ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

09893_0904190516.jpg

Ανακοίνωση 24-4-2009 της Κίνησης «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Στις 3 Απρίλη συντελέστηκε στην Ηγουμενίτσα ακόμη ένα περιστατικό δολοφονικής ρατσιστικής βαρβαρότητας απέναντι σε μετανάστες που ζουν ή περνούν από την χώρα, ψάχνοντας στην Ευρώπη μια καλύτερη ζωή. Λιμενικοί εφάρμοσαν την εξουσία που τους έχει παραχωρηθεί με γκλομπς, γροθιές και κλωτσιές σε βάρος άλλης μιας ομάδας μεταναστών, μεταξύ των χιλιάδων που προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Δυτική Ευρώπη, περνώντας από λιμάνια της δυτικής Ελλάδας όπως η Ηγουμενίτσα ή η Πάτρα.

Η αγριότητα που αυτή τη φορά έρχεται στη δημοσιότητα, σοκάρει. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πώς οι λιμενικοί χτυπούσαν επίμονα το κεφάλι του 29χρονου Κούρδου πρόσφυγα Αριβάν Οσμάν Αμπντουλάχ στο τσιμέντο μέχρι αυτός να πάθει εσωτερική εγκεφαλική αιμορραγία για να καταλήξει στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης σε κωματώδη κατάσταση. Οι γιατροί περιγράφουν ως σχεδόν μάταιη την μηχανική υποστήριξη στις ζωτικές λειτουργίες του… Η ασύστολη ψευδολογία και συγκάλυψη που επιχειρείται είναι το ίδιο σοκαριστική: Ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας υπερασπίζεται τους λιμενικούς προκαταβολικά και κάνει λόγο για επιληπτικό που χτύπησε μόνος του! Να σημειώσουμε ότι μόλις μετά 18 μέρες διατάχθηκε ΕΔΕ από τον αρχηγό του λιμενικού και ποτέ δεν έγινε λόγος για ποινικές ευθύνες.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Η πολιτεία αρνείται το δικαίωμα στη νόμιμη εργασία και διαμονή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες κι επιπρόσθετα τους αρνείται και το δικαίωμα της νόμιμης μετάβασης από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Σε αυτό το πλαίσιο οι καταχρήσεις εξουσίας από την πλευρά της αστυνομίας ή του λιμενικού έχουν «νομιμοποιηθεί» από τους διοικητικούς και πολιτικούς προϊστάμενους τους και σχεδόν ποτέ δεν τιμωρούνται: άρνηση πρόσβασης σε αίτηση ασύλου, άρνηση ιατροφαρμακευτικής και νομικής βοήθειας, παράνομες διαδικασίες απέλασης «εξπρές» και φυσικά μπόλικη δόση ρατσιστικής βίας είναι συμπεριφορές που συνθέτουν πια τον κανόνα και όχι της εξαίρεση για τους πολιτικούς πρόσφυγες και τους μετανάστες που το Ελληνικό κράτος κρατά στην παρανομία.

Φτάνει πια! Η μόνη απάντηση στην φονική αντιμεταναστευτική πολιτική που υποθάλπει εγκληματίες στα σώματα ασφαλείας μπορεί να προέλθει από το αντιρατσιστικό κίνημα. Δεν περιμένουμε τα προκατασκευασμένα «πορίσματα» των ΕΔΕ, μετανάστες κι έλληνες βγαίνουμε στους δρόμους απέναντι στην καταστολή που χτυπά όλους μας. Για να μην υπάρξουν άλλοι Αμπντουλάχ στην Ηγουμενίτσα, Κωνσταντίνες στα Πετράλωνα, Αλέξηδες στα Εξάρχεια, Χουσεΐν στην Πέτρου Ράλλη, Τόνι στην Καλαμαριά.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει η απόπειρα συγκάλυψης των ρατσιστικών εγκλημάτων
• Παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών λιμενικών καθώς και των ηθικών αυτουργών προϊσταμένων τους
• Ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη αποχώρηση από την Ελλάδα προς την Ε.Ε. όσων το επιθυμούν
• Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα σε όλους
• Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες