Δελτίο τύπου Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό»

Tην Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ, στην οδό Περγάμου κοντά στην Μιχαήλ Βόδα, ομάδα περίπου 20 φασιστών επιτέθηκε και κυνήγησε μετανάστες, οι οποίοι έτρεξαν να μπουν στην πολυκατοικία τους για να σωθούν. Οι φασιστες τους κυνήγησαν κι εκεί μέσα και τότε ένας από αυτούς, μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά και στο στομάχι έναν αφγανό. Ο μαχαιροβγάλτης φασίστας, που κατόπιν το έβαλε στα πόδια, συνελήφθη από αστυνομικους που περνούσαν εκείνη τη στιγμή απο το δρόμο και μετά αναγνωρίστηκε από το θύμα, οπότε και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί πήγαν και οι αλλοι αφγανοί, που είχαν δεχτεί την επίθεση, ως μάρτυρες, αλλά και οι υπολοιποι φασίστες που τους είχαν επιτεθεί, με αποτέλεσμα ένας από τους αφγανούς να αναγνωρίσει τρεις από τους φασίστες, που συμμετείχαν στην επιθεση. Οι φασιστες αυτοί συνελήφθησαν, ενώ παράλληλα μια απο αυτους υπέβαλε μήνυση στο μάρτυρα για ψευδή καταμήνυση.
Την επόμενη μέρα οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο, ο ένας με την κατηγορία των σωματικών βλαβών με αιχμηρό αντικείμενο, αφού το μαχαίρι δεν βρέθηκε!, κι οι υπόλοιποι για συνέργεια. Εκεί αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και το δικαστήριο θα επαναληφθεί τη Δευτερα.
Ενώ ο αφγανός νοσηλεύεται στο Λαϊκό σε κρίσιμη κατάσταση, κανένα ΜΜΕ δεν ανέφερε καν το γεγονός. Φαίνεται ότι η ζωή ενός αφγανού δεν έχει γι’ αυτά μεγάλη σημασία…
Καταγγέλουμε τις συνεχείς επιθέσεις που γίνονται σε βάρος μεταναστών καθημερινά στην περιοχή του Αγ.Παντελεήμονα από ομαδες νεοναζί που προσπαθουν να μας πεισουν ότι τα προβληματα μας θα λυθουν τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας ανθρώπους ανυπεράσπιστους. Καλούμε τα συνδικάτα , τους μαζικούς φορείς, τις μεταναστευτικές κοινότητες και κάθε εργαζόμενο και νέο που πλήττεται απο τις πολιτικές του Μνημονίου, τη φτώχεια και την ανεργία να καταγγείλει τις φασιστικές επιθέσεις, ενισχύοντας τον κοινό αγώνα ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ελευθερίες.

λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες