ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

2-04-09-122.png

Έλληνες και Μετανάστες του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» απεργήσαμε και διαδηλώσαμε μαζί, στην πανεργατική απεργία της 2ης Απρίλη στην Αθήνα.

at.png

Απαιτήσαμε να μην πληρώσουν την κρίση οι μετανάστες και ντόπιοι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν, εργοδότες και κυβέρνηση. Ξεκινώντας από την απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίο του Άρεως, συγκροτήσαμε ένα ιδιαίτερα μαζικό και μαχητικό μπλοκ, κάνοντας πράξη το σύνθημα που έγραφε το πανό μας: «ΕΛΛΗΝΕΣ και ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ».

2-04-09-133.png

Πολλοί οι Άραβες, Πακιστανοί, Κούρδοι, και Αφρικανοί μετανάστες και πρόσφυγες, μαζί με έλληνες απεργούς εθελοντές του «Κυριακάτικου» και μέλη της «Κίνησης».

Από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν, ξεχωρίζουμε:

«Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι – έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι»,
«Νομιμοποιήστε τους μετανάστες – ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες»,
«Δωρεάν υγεία για όλο το λαό – για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο»,
«Δεν φταιν οι μετανάστες για την ανεργία – φταίει το κράτος και η εργοδοσία»,
«Κανείς δε ζει με 600 Ευρώ – αυξήσεις τώρα στο βασικό μισθό»,
«Μισός μισθός σύνταξη μισή – αυτή είναι η εργασία η ελαστική»,
«Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για τις τράπεζες και την αστυνομία»

2-04-09-2.png

όπως επίσης:

«Λιτότητα ανεργία καταστολή – ξεκουράστε τώρα τον Καραμανλή»,
«Ληστές – ληστές καπιταλιστές – τα κέρδη σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές»

Τα συνθήματά μας φωνάχτηκαν από πολύ κόσμο των συνδικάτων που συμμετείχαν στην πορεία, ενώ μετανάστες που έβλεπαν το μπλοκ μας από τα πεζοδρόμια, ενώθηκαν μαζί μας κατά τη διάρκεια της πορείας. Στην πορεία συμμετείχαν συνδικάτα όπως των Ταχυμεταφορών (ΣΕΤΤΕΑ) που έχουν μέλη τους πολλούς μετανάστες εργαζόμενους.

2-04-09-85.png

Φτάνοντας στο Σύνταγμα, συναντήσαμε τους εργαζόμενους των κλωστηρίων ΛΑΝΑΡΑ (μεταξύ τους και αρκετούς μετανάστες εργάτες του εργοστασίου των Οινοφύτων), που έκαναν κατάληψη στο Υπουργείο Οικονομικών.

2-04-09-148.png

Ενωθήκαμε μαζί τους φωνάζοντας για αρκετή ώρα κοινά συνθήματα:

«Δώστε τέλος σ’ αυτή την τραγωδία – δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε εργασία»
«Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές – εμείς μιλάμε γι’ ανθρώπινες ζωές»
«Εργάτες ενωμένοι – ποτέ νικημένοι»

2-04-09-153.png

Η πορεία μας συνέχισε μετά τη Βουλή και διαλύθηκε στα Προπύλαια. Η πανεργατική απεργία της 2 Απρίλη, ήταν μια απόδειξη της δύναμης που έχουν οι εργαζόμενοι όταν είναι ενωμένοι ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, ειδικότητα, ηλικία, θρησκεία ή εθνότητα

2-04-09-15.png

Τα συνδικάτα χρειάζεται να αξιοποιήσουν την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας της 2 Απρίλη και να δώσουν συνέχεια με κλιμάκωση και συντονισμό των αγώνων. Από τη μεριά του «Κυριακάτικου» και της «Κίνησης», θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να συσπειρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μετανάστες εργαζόμενοι στην πάλη ενάντια στις διακρίσεις και το ρατσισμό, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την ανεργία.

Το Σάββατο 4 Απρίλη, συμμετέχουμε στην αντιπολεμική συγκέντρωση που οργανώνει το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ στις 1 μ.μ. στα Προπύλαια, την ίδια ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές θα πολιορκούν τη σύνοδο για τα 60 χρόνια του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες