Βουλευτής του ΛΑΟΣ μήνυσε την ΟΛΜΕ για το μάθημα του ρατσισμού!

 

 

Αγωγή κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης εναντίον του Προεδρείου της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών,  ζητώντας την καταδίκη των τότε Προέδρων και Γεν. Γραμματέων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών με αφορμή ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Οι ανακοινώσεις αφορούσαν την αντίθεση των συνδικαλιστικών φορέων των εκπαιδευτικών, στην απαίτηση του παραπάνω βουλευτή του ΛΑΟΣ και του προέδρου της ΝΕ Σερρών του κόμματός του, ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Σερρών να καλέσει ενώπιον τους, την καθηγήτρια της Ιστορίας να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της διδασκαλίας της στο θέμα του ρατσισμού.

Ο παραπάνω βουλευτής κατέθεσε αγωγή που θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Σερρών στις 6/02/2012, ζητώντας να καταδικαστούν ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης, ο πρώην  Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης και οι τότε Αντιπρόεδρος και Γεν. γραμματέας της ΕΛΜΕ Σερρών, Κων. Ψαθάς και Σταυρούλα Σάββα, αντίστοιχα, σε πρόστιμο 50.000 Ευρώ ο καθένας, προσωπική κράτηση 6 μηνών, γραπτή δήλωση μετάνοιας για τις πράξεις τους κτλ.

«Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ.

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια δικαστικής δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης. Καταγγέλλουμε την παρέμβαση των εκπροσώπων του ΛΑΟΣ στην εκπαιδευτική διαδικασία και την προσπάθειά τους να αμφισβητήσουν την παιδαγωγική αυτονομία των εκπαιδευτικών. Καλούμε όλα τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της έκφρασης γνώμης και της συνδικαλιστικής δράσης. Ζητάμε τη δημόσια τοποθέτηση και καταδίκη τόσο της παρέμβασης του βουλευτή στο σχολείο όσο και της ενέργειας του να μηνύσει την ΟΛΜΕ και την ΕΛΜΕ Σερρών.» αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Πηγη:http://www.alterthess.gr/content/boyleytis-toy-laos-minyse-tin-olme-gia-mathima-toy-ratsismoy


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες