Αντιρατσιστική διαδήλωση – 10 Φλεβάρη 2007

10 Φλεβάρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών καλεί κάθε έλληνα και μετανάστη, εργαζόμενο άνεργο και νέο, να συμμετάσχει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο του Σαββάτου 10 Φλεβάρη 2007 που θα γίνει στην Αθήνα στις 3 μ.μ. στην Ομόνοια, και την πορεία στη Βουλή που θα ακολουθήσει.

Ο Μετανάστης / μετανάστρια που ζει στην Ελλάδα δουλεύει σκληρότερα από κάθε άλλον / η, τροφοδοτεί αδιαλείπτως με ζεστό χρήμα τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία (400.000 ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ), και καταναλώνει προϊόντα και υπηρεσίες που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας (100.000 νέες θέσεις εργασίας για έλληνες λόγω της παρουσίας των μεταναστών σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης μελέτης). Όμως την ίδια στιγμή πληρώνεται λιγότερο από κάθε άλλον, δεν μπορεί να αποκτήσει νομιμοποιητικά έγγραφα ή να ανανεώσει εύκολα τα χαρτιά του, εργάζεται ανασφάλιστος, τα παιδιά του που γεννιούνται και σπουδάζουν εδώ γίνονται παράνομα στα 18 τους, κακοποιείται βάναυσα στα αστυνομικά τμήματα στο κέντρο της Αθήνας και στα κέντρα κράτησης, αποτελεί το Νο. 1 ύποπτο για κάθε βομβιστική επίθεση ιδιαίτερα αν είναι Άραβας ή Μουσουλμάνος, απάγεται χωρίς ένταλμα, ανακρίνεται παράνομα από μυστικές υπηρεσίες, και πέφτει θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών. Από την απαράδεκτη κατάσταση ομηρίας του μετανάστη υποσκάπτονται τα κοινωνικά δικαιώματα και οι ελευθερίες όλων μας, απορυθμίζεται η αγορά εργασίας, ενισχύεται η αστυνομοκρατία, η καταστολή, οι ρατσιστικές ιδέες και η ακροδεξιά.

Τις μέρες αυτές, που συζητείται άλλο ένα νομοσχέδιο υπερεκμετάλλευσης και περιθωριοποίησης των μεταναστών στη Βουλή, χιλιάδες μετανάστες και έλληνες θα διαδηλώνουμε στους δρόμους της Αθήνας. Το Σάββατο 10 Φλεβάρη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, το Συντονιστικό Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων, και πάνω από 70 μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, διεκδικούμε νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες / μετανάστριες που ζουν στην Ελλάδα.


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες