Ανοιχτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων: Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

1«Ίσως αρπάξεις απ’ τη γη μου και την τελευταία σπιθαμή.
Ίσως ταΐσεις στις φυλακές τη νιότη μου
Ίσως μου κλέψεις την κληρονομιά του παππού μου – πιθάρια, έπιπλα και σκεύη- 
Ίσως καθίσεις παν’ απ’ το χωριό μας σαν εφιάλτης τρόμου εχθρέ του ήλιου
αλλά δεν παζαρεύω
κι ως τον ύστατο χτύπο της καρδιάς μου θ’ αντιστέκομαι».
Σαμίχ Κάσεμ

Λέιλα αλ Γαντούρ, 8 μηνών βρέφος: νεκρή από εισπνοή δακρυγόνου!

Το όνομα αυτού του βρέφους, προστίθεται στον ατέλειωτο κατάλογο θυμάτων που σπέρνει η δολοφονική πολεμική μηχανή του Ισραήλ, απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, που ορθώνει απέναντι αντί του, για ακόμη μία φορά, το ανάστημα του, τα κορμιά του, με σφεντόνες και πέτρες.

Η Ανοικτή συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων, καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού, με 59 νεκρούς και 2000 τραυματίες, απέναντι στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανήμερα της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη «Νάκμπα» (Καταστροφή), την ημέρα εκδίωξης εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων από τη γη τους, ώστε να δημιουργηθεί το κράτος-χωροφύλακας του Ισραήλ, οι ΗΠΑ προκλητικά εγκαινιάζουν τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Οι δολοφονικές επιθέσεις στη Γάζα γίνονται με την πλήρη κάλυψη και ανοικτή ενθάρρυνση των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους, ενώ η πλήρης ευθυγράμμιση της Ελληνικής κυβέρνησης στους ΝΑΤΟικούς σχδιασμούς και η συμμετοχή της στον αντιδραστικό άξονα Ισραήλ- Αιγύπτου- Κύπρου- Ελλάδας, την καθιστά συνένοχη στο έγκλημα που διαπράττεται εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, και σήμερα, όπως και στο παρελθόν το έκαναν, στέκονται αλληλέγγυοι στον λαό της Παλαιστίνης, στηρίζουν και διαδηλώνουν για τον δίκιο αγώνα του για γη και ελευθερία.
Καλούμε σε παρέμβαση αλληλεγγύης του Παλαιστινιακού λαού και καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης του Ισραήλ, το Σάββατο 19 Μάη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ανοιχτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες