Ανακοίνωση-Καταγγελία του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, καταδικάζει ως απαράδεκτη, κατάφορα αντιδημοκρατική και ρατσιστικής έμπνευσης την απόφαση να απαγορευτεί η τέλεση του 12ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης Ιλισίων, που πάρθηκε από το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι αστείες δικαιολογίες Πρυτανείας και Αστυνομικής Διεύθυνσης, περί «πιθανών επεισοδίων», «ενόχλησης των φοιτητών που διαβάζουν για τις εξετάσεις», και «κινδύνου πυρκαγιάς», δεν αντέχουν στην κοινή λογική. Ο ίδιος χώρος – που εκτός των άλλων προστατεύεται από το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου – διατίθεται, και σωστά, για άλλα φεστιβάλ (π.χ. πολιτικών νεολαιών) ενώ ποτέ δεν υπήρξαν επεισόδια όλα τα προηγούμενα χρόνια διοργάνωσης του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ.

Είναι προφανές ότι οι δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και έλληνες επισκέπτες που αγκαλιάζουν ολοένα και περισσότερο το αντιρατσιστικό φεστιβάλ όσο περνάνε τα χρόνια, αποτελούν αντίπαλο για τη λογική του νόμου και της Τάξης που μέχρι στιγμής ξέραμε ότι πρεσβεύουν ο κ. Πολύδωρας και η Αστυνομική Διεύθυνση. Τώρα δυστυχώς προστίθεται σ’ αυτό το κλαμπ και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, που από τη θέση της θα όφειλε τουλάχιστον να επιδεικνύει μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα δικαιωμάτων και ελευθεριών. Σε μια στιγμή που τα περιστατικά αστυνομικής καταστολής, ρατσιστικής βίας και αυθαιρεσίας – όπως του Α.Τ. Ομονοίας – πληθαίνουν, η νέα απαγόρευση είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι για χιλιάδες έλληνες αντιρατσιστές και κυρίως μετανάστες και πρόσφυγες.

Φτάνει πια με τις διακρίσεις σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων!

Καλούμε κάθε μετανάστη και έλληνα εργαζόμενο και νέο, να ενισχύσει με την παρουσία του στις 6-7-8 Ιουλίου το 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο νέο χώρο διεξαγωγής του, την Πλατεία Πρωτομαγιάς (Πεδίο Άρεως). Να υπερασπίσουμε όλοι μαζί το αυτονόητο δικαίωμα της αντίστασης στις διακρίσεις, να διαδηλώσουμε ενάντια στις απαγορεύσεις και την κυβερνητική πολιτική του ρατσισμού και της καταστολής. Για το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη έκφραση, τη διεκδίκηση, τους αγώνες. Για να αποδείξουμε με την αλληλεγγύη μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός!


ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η ΒΑΓΓΕΛΗΣ λέει:

    Τι μπορεί να πει κανείς για τους μπουμπουνοκέφαλους της (πανεπιστημιακής και λοιπής εξουσίας)? Ας θυμυθούμε γι αλίγο τους δικού ςμας Έλληνες μετανάστες -κάποτε- στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη ΓΑλλία , το Βέλγιο , τη ΕΣΣΔ και όπου άλλου, με ποιές συνθήκες αναγκαστήκαν να μεταναστεύσουν και ποιές συνθήκες βρήκαν εκεί. Αυτά για να μην ξεχνάμε το ζήσαμε και εμείς και η προηγούμενη γενιά (δηλαδή οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες