«Ξενοφοβικός» ο πολιτικός λόγος για τους παράνομους μετανάστες

Στον «ξενοφοβικό πολιτικό, προεκλογικό λόγο» που διαστρεβλώνει την υπάρχουσα πραγματικότητα για τους παράνομους μετανάστες, αναφέρθηκαν μέλη της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ενώ, απαντώντας στην άποψη περί «υγειονομικής βόμβας μεταναστών», υπογράμμισαν ότι μπορεί να δημιουργηθεί μόνο από τον αποκλεισμό των μεταναστών από το σύστημα υγείας.

«Πρέπει να αποδομηθεί το σλόγκαν για την Ελλάδα, χώρα μαγνήτης για τους μετανάστες και να δούμε τα πραγματικά στοιχεία», ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΕΕΔΑ, Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης διευκρινίζοντας ότι οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τους 400.000.

Χαρακτηριστικό των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, είναι ότι 150.000 εξ αυτών, περιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα χαρτιά ανανέωσης της άδειας παραμονής τους και όταν ακόμη τη λάβουν, θα είναι ληγμένη αφού θα έχει παρέλθει ο απαιτούμενος χρόνος!

«Παράλληλα, υπάρχουν πάρα πολλοί μετανάστες που επιθυμούν οικειοθελώς να επιστρέψουν στη χώρα τους αλλά δεν τους επιτρέπεται», συμπλήρωσε ο κ.Τσιτσελίκης.

Έκκληση για ανάληψη από τους πολίτες του κόστους που απαιτείται για την αγορά των απαραίτητων εμβολίων για τα παιδιά, έκανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Θεσσαλονίκης των Γιατρών του Κόσμου, Αλέκος Φτίκας.

«Στα πολυϊατρεία μας έρχονται πλέον, εκτός από τους μετανάστες, και γηγενείς και διαπιστώνουμε ότι πολλά παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί. Ζητάμε τουλάχιστον να καλυφθεί το κόστος αυτών των εμβολίων που είναι 500 ευρώ συνολικά για τα πρώτα 5 χρόνια ζωής των παιδιών», σημείωσε ο κ. Φτίκας. Πρόσθεσε επίσης ότι η αύξηση των ανθρώπων που προσέρχονται στα πολυϊατρεία της οργάνωσης υπολογίζεται, για το 2011, σε 500 περισσότερους ασθενείς ανά τρίμηνο, με την Ελλάδα και την Αλβανία να έχουν τα «σκήπτρα» στις χώρες προέλευσης.

Πηγη:http://tvxs.gr/news/ellada/ksenofobikos-o-politikos-logos-gia-toys-paranomoys-metanastes

 


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες