Τουρκία: Πρόταση για ισόβια στην συγγραφέα Ασλί Ερντογάν

erntogan1478808648

 

 

 

 

 

Oι τουρκικές εισαγγελικές αρχές ζητούν την ποινή ισόβιας κάθειρξης για την συγγραφέα και ακτιβίστρια Ασλί Ερντογάν. Η Ερντογάν βρίσκεται φυλακισμένη, καθώς κατηγορείται για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» λόγω της συνεργασίας της με την φιλοκουρδική, αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ozgür Gündem. Προτείνουν την ποινή των ισοβίων για ακόμα οκτώ συνεργάτες της εφημερίδας.

Η Ερντογάν και οι οκτώ συνεργάτες της εφημερίδας κατηγορούνται για  «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», «πλήγμα στην ενότητα του κράτους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας», αλλά και για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης». Η εφημερίδα και οι συνεργάτες της κατηγορούνται από τις τουρκικές αρχές ότι στήριζαν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η Ερντογάν, που συνελήφθη στις 16 Αυγούστου στο πλαίσιο του πογκρόμ που είχε εξαπολύσει ο Ερντογάν, έχει βραβευτεί για το συγγραφικό της έργο και μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ μέσα στα βιβλία της έχει περιγράψει και καταγγείλει τα βασανιστήρια και τις συνθήκες κράτησης που επικρατούν στην Τουρκία.

 

πηγή : https://www.thepressproject.gr


λέξεις κλειδιά:

Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες