Στοιχεία των αλλοδαπών φοιτητών ζητάει τώρα η Χρυσή Αυγή

Μετά το σάλο που ξεσήκωσε η ερώτηση της Χρυσής Αυγής, με την οποία ζητούσε τον αριθμό των παιδιών μεταναστών σε παιδικούς σταθμούς, στοιχεία των αλλοδαπών φοιτητών που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες ζητάει τώρα χρυσαυγίτης βουλευτής.

 

Στοιχεία για το πόσοι είναι οι Έλληνες και πόσοι οι αλλοδαποί φοιτητές που στεγάζονται στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου προσπαθεί να συλλέξει η «Χρυσή Αυγή». Προφανώς θέλοντας να δημιουργήσει ζήτημα για την παροχή στέγης στις φοιτητές εστίες σε αλλοδαπούς φοιτητές, όπως είχε δημιουργήσει ζήτημα για τη φιλοξενία αλλοδαπών παιδιών και στους παιδικούς σταθμούς της χώρας.
Αυτήν τη φορά όμως εντυπωσιάζει το γεγονός πως δεν κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, δε ζήτησε τα στοιχεία από το Υπουργείο Παιδείας, ούτε στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου απευθύνθηκε με επίσημο τρόπο.
Εκείνο που έκανε, ήταν ένας βουλευτής να στείλει ηλεκτρονική επιστολή προς όλες τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου αλλά και σε όλους τους καθηγητές του Πανεπιστημίου (ίσως και σε άλλους αποδέκτες, που δε γνωρίζουμε). Αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος είναι ο βουλευτής Μαγνησίας της «Χρυσής Αυγής», Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που χρησιμοποίησε το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει από τη Βουλή και συγκεκριμένα τη διεύθυνση [email protected]/.
Τι ζητάει

Το πολύ συνοπτικό κείμενο του μηνύματός του έχει ως εξής:
«Παρακαλώ να με ενημερώσετε για τον αριθμό Ελλήνων φοιτητών που φιλοξενούνται-στεγάζονται στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον αντίστοιχο αριθμό αλλοδαπών φοιτητών. Περιμένω την απάντησή σας σε αυτό το e-mail.
Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Βουλευτής Μαγνησίας, Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή»
Πρόκειται για μια «αθώα» διατύπωση, που θα μπορούσε να είναι αδιάφορη αν δεν ήταν γνωστές οι ρατσιστικές αντιλήψεις που χαρακτηρίζουν το λόγο και την πρακτική της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».
Ας σημειωθεί ότι οι πολιτικές διαστάσεις που έχει το θέμα, αποτέλεσαν αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Λέσβου όλη την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι έρχονται πλέον πρόσωπο με πρόσωπο με τη συγκεκριμένη οργάνωση και τις πρακτικές της.
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Νίκος Σουλακέλλης, ένας από τους αποδέκτες του ηλεκτρονικού μηνύματος, μας είπε χθες ότι πέρα από το προφανέστατο πολιτικό ζήτημα που τίθεται, τον ενόχλησε το ύφος, η σύνταξη και ο τρόπος που τέθηκε το αίτημα, γι’ αυτό και το μόνο που έκανε ήταν να το διαγράψει. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν σκέφθηκε ούτε να δώσει τα ζητούμενα στοιχεία, αλλά ούτε και να απαντήσει.
Στο ίδιο πνεύμα φαίνεται ότι κινήθηκε όλη η πρυτανική αρχή, που θεωρεί ότι έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει, όπως είναι η επιβίωση του Πανεπιστημίου και η συνέχιση της λειτουργίας του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε καν μπήκε στο δίλημμα να συζητήσει αν πρέπει να δοθεί απάντηση ή όχι.
Πηγή:  emprosnet μέσω left.gr

λέξεις κλειδιά:

Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες