Να μην εκδοθεί ο αγωνιστής Erdoğan Çakı στη Γαλλία

TUTSAKLAR FOTO ISIMLI_Sayfa_3

KΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΗ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ERDOGAN CAKIR ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ!

Με τις αποφάσεις για συλλήψεις στην Ευρώπη (Ευρωπόλ)  Εκδόθηκε  για δεύτερη φορά στην Ευρώπη ένταλμα σύλληψης για τον Erdoğan Çakır.

Για δεύτερη φορά και για την ίδια υπόθεση ζητείται η έκδοσή του στη Γαλλία .

Συνεχίζουμε να ζούμε μόνιμα τις ίδιες καταστάσεις. Όταν  στόχος είναι η καταπίεση και ο εκφοβισμός ενεργοποιείται κάθε μορφή μεθόδων και οδών.

Ο Erdoğan Çakır ήταν ένας επαναστάτης που μαζί με την οικογένεια του ζούσε 30 χρόνια στη Γαλλία. Στη Γαλλία συμμετείχε στον δημοκρατικό αγώνα. Και επειδή, αποκλειστικά και μόνο, δραστηριοποιήθηκε στην διοργάνωση εκδηλώσεων, πορειών, συναυλιών και κάμπινγκ, ζητήθηκε να καταδικαστεί σε φυλάκιση είκοσι χρόνων. Όλες αυτές οι δραστηριότητες του θεωρήθηκε ότι προσφέρουν υπηρεσίες στην τρομοκρατία. Αθωώθηκε από την κατηγορία μεταφοράς χρημάτων στην οργάνωση.

Εξαιτίας αυτής της υπόθεσης ζητήθηκε η έκδοση του από την Ελλάδα. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του. Όμως σε βάρος του Erdoğan Çakır υπήρχε μια άλλη δίωξη στην Ελλάδα η οποία ακόμη εκκρεμούσε. Εκτός αυτού, οErdoğan Çakır ζήτησε πολιτικό άσυλο και στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης του στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νομικό δικαίωμα που είχε, ζήτησε να εκτίσει στην Ελλάδα την ποινή που του επιβλήθηκε στην Γαλλία. Κατόπιν, εκ νέου, δρομολογήθηκε στην Ελλάδα μια έρευνα σε βάρος του.

Πάνω σ’ αυτό, η Γαλλία επανήλθε για δεύτερη φορά ζητώντας την έκδοση του για την ίδια υπόθεση. Πώς;

Στο Εφετείο καταδικάστηκε σε 7 χρόνια. Μολονότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο σύνολο της ποινής του, θεωρήθηκε ένοχος για μεταφορά χρημάτων στην οργάνωση, κατηγορία για την οποία στο πρώτο δικαστήριο είχε αθωωθεί.  Αυτή η απόφαση του Εφετείου επικυρώθηκε στον Άρειο Πάγο.

Και η Γαλλία, για την ίδια υπόθεση, αυτή τη φορά με την κατηγορία ότι μετέφερε χρήματα στην οργάνωση, ζητεί εκ νέου την έκδοση του από την Ελλάδα. Κατηγορία μεταφοράς χρημάτων στην οργάνωση θεωρήθηκε η διοργάνωση συναυλιών κ.λπ. Κατηγορείται ότι τα χρήματα που συγκεντρωνόταν στις συναυλίες χρησιμοποιούνταν για υπηρεσίες στην τρομοκρατική οργάνωση.

Γι’ αυτούς τους λόγους, μετά από την δεύτερη έκδοση απόφασης της Γαλλίας για συλλήψεις στην Ευρώπη, ο Erdoğan Çakır, στις 19 Μάη 2015 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Τις προσεχείς μέρες θα οδηγηθεί στο δικαστήριο στην Αθήνα, για δεύτερη φορά με την πρόταση έκδοσής του στη Γαλλία.

Όλες αυτές οι διώξεις έχουν στόχο την τρομοκράτηση και ενοχοποίηση του δημοκρατικού αγώνα που δίνεται στην Ευρώπη. Όλες οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες αφορούν δημοκρατικές δραστηριότητες.

Με αυτές τις επιθέσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχίζει να επιτίθεται λυσσαλέα, σύμφωνα με την ιμπεριαλιστική της ταυτότητα. Όμως, με αυτές τις επιθέσεις, δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν αυτόν τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα.

Εμείς, οι επαναστάτες από την Τουρκία, εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό και τον φασισμό στη χώρα μας για ανεξαρτησία, δημοκρατία και ελευθερία. Ζούμε σε μια χώρα που με δεκάδες στρατιωτικές βάσεις την κατέχουν οι ιμπεριαλιστές, που ληστεύουν την οικονομία της με τα μονοπώλια, σε μια χώρα που την έχουν εξαρτημένη οικονομικά και πολιτικά. Γι’ αυτό το λόγο είναι ευρέως διαδομένη στη χώρα μας η φράση «Αν φταρνιστεί η Αμερική εμείς θα γριπωθούμε». Γι’ αυτούς τους λόγους η χώρα μας κυβερνάται με χούντες και φασιστικές κυβερνήσεις. Αποτέλεσμα των αγώνων μας προς το σκοπό αυτό ήταν εκατοντάδες άνθρωποί μας να πέσουνε θύματα. Εμείς αγωνιζόμαστε ενάντια σε ένα φασιστικό σύστημα που δολοφονεί τους ανθρώπους στη μέση του δρόμου, που τους καίει ζωντανούς μέσα στις φυλακές, που θάβει εκατοντάδες άτομα σε ομαδικούς τάφους, που πεθαίνουν τα μωρά από την πείνα, που βασανίζει τους ανθρώπους στη μέση του δρόμου. Όσα έγιναν πρόσφατα και ζήσαμε στην αντίσταση της πλατείας Ταξίμ μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου στην πραγματικότητα αρκούν για να εξηγήσουν τα πάντα. Αγωνιζόμαστε ενάντια σε όλα αυτά, αποκαλύπτουμε το φασιστικό πρόσωπο της Τουρκίας, λέμε την αλήθεια και αντιστεκόμαστε ενάντια στην τυραννία.

Ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό δεν είναι αδίκημα. Στην πραγματικότητα, αδίκημα είναι η συνεργασία με τον φασισμό ενάντια στους επαναστάτες που αγωνίζονται για δημοκρατία και ελευθερία! Πραγματικό αδίκημα είναι να παζαρεύεις τους επαναστάτες με τα φασιστικά καθεστώτα για την ανάπτυξη σχέσεων, οικονομικών συμφωνιών και για τα συμφέροντά σου. Σήμερα, το ελληνικό κράτος συνεργαζόμενο με τη ν φασιστική Τουρκία, κάνοντας εφόδους στα σπίτια των επαναστατών, βασανίζοντας και φυλακίζοντας τους, διαπράττει αδίκημα. Αυτές οι διώξεις δεν θα μπορέσουν να εμποδίσουν τον αγώνα μας. Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε ένα νόμιμο και δίκαιο αγώνα για την πατρίδα μας και το λαό μας, με κανένα τρόπο δεν θα παραιτηθούμε από τον αγώνα μας. Γιατί ξέρουμε ότι έχουμε δίκιο και θα νικήσουμε.

Πηγή: http://oagonas.blogspot.gr/


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες