ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: Ως εδώ με τη συμμορία δολοφόνων!

RasoulΣτις 5.30 το πρωί της Τρίτης 11/5, ομάδα 10-15 φασιστών επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον δύο Αφγανών προσφύγων στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με καταγγελίες της Αφγανικής Κοινότητας, με ξύλα, πέτρες και καρέκλες από καφενεία της Πλατείας, τα ανθρωποειδή της «εθνικής περιφρούρησης της πλατείας» σάπισαν στο ξύλο – κυριολεκτικά – τους 20/χρονους Ρασούλ Αχμαντί και Φαουάντ Μπαγιάζ, που εκείνη την ώρα περίμεναν το αφεντικό τους στην οδό Αχαρνών για να πάνε στη οικοδομή. Οι δύο πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Ο Ρασούλ,  είναι σε σοβαρή κατάσταση με σπασμένα δόντια  και πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι το χέρι και το πόδι. Έχει αιτηθεί άσυλο πριν από κάποιους μήνες, όταν επαναπροωθήθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα, κατ’ εφαρμογή της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ». Σε μέλη της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και της Αφγανικής Κοινότητας που τον επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο δήλωσε ότι οι φασιστες που τους επιτέθηκαν μιλούσαν άπταιστα ελληνικά και πως ήταν συγκροτημένη ομάδα που ήδη βρίσκονταν στρατοπεδευμένη στην Πλατεία πριν τους επιτεθεί. Πως επίσης εργαζόμενη πολύ κοντά στο σημείο που είδε το περιστατικό και διαμαρτυρήθηκε, εκφοβίστηκε και προπηλακίστηκε από τους φασίστες που συνέχισαν απτόητοι το ξυλοδαρμό.

Rasoul1

Πριν από λίγες μέρες η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» είχε καταγγείλλει φασιστικές επιθέσεις και απειλές εναντίον Αφγανών στην οδό Αλκιβιάδου με σημείο αφετηρίας την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μίσους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, και την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Όπως φαίνεται η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ασχολείται με τις καταγγελίες συγκάλυψης των φασιστικών επιθέσεων από το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα (που δεν καταγράφει τις  καταγγελίες των θυμάτων, ενώ δεν ανταποκρίνεται και στις επανειλημμένες εκκλήσεις βοήθειας Αφγανών καταστηματαρχών που απειλούνται από τους φασίστες να κλείνουν τα μαγαζιά τους στις 3 αλλιώς θα τους τα σπάσουν). Έτσι οι φασίστες πήραν το πράσινο φως να κλιμακώσουν τη ρατσιστική βία με αποτέλεσμα τα σημερινά αίσχη.

Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών-φασιστών. Τη διενέργεια έρευνας για τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη της συμμορίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Τη χορήγηση ασύλου και στέγης σε κάθε πρόσφυγα πολέμου. Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσει η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους, αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση η ταυτόχρονη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα από την ένταση της δολοφονικής βίας των τραμπούκων ρατσιστών που λυμαίνονται την περιοχή. Καλούμε τους τοπικούς και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τις φασιστικές προκλήσεις. Είναι η ώρα να απαντήσουμε συντονισμένα, μαζικά και αποφασιστικά στην τρομοκρατία των νοσταλγών του Χίτλερ στον Άγιο Παντελεήμονα και σε κάθε γειτονιά που οι φασίστες επιχειρούν να σπείρουν τον τρόμο και το ρατσιστικό δηλητήριο.

Παραθέτουμε σχετικό λινκ:

http://tvxs.gr/node/58200


λέξεις κλειδιά:

Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες