Σάλος από φυλλάδιο ελεγκτών: «Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο»

Σάλος έχει προκληθεί από οδηγίες που περιλαμβάνονται σε «εκπαιδευτικό» εγχειρίδιο που δίνεται στους ελεγκτές των δημοσίων μέσων μεταφοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στο εν λόγω φυλλάδιο περιλαμβάνονται-μεταξύ άλλων- και οδηγίες για την αντιμετώπιση των επιβατών χωρίς εισιτήριο. Ανάμεσα στις «συμβουλές» περιλαμβάνεται και η εξής: «Μην του κάνεις τη χάρη και τον αφήσεις ατιμώρητο για να σταματήσει να φωνάζει. Αυτό επιβραβεύει τη συμπεριφορά του και μαθαίνει σε αυτόν και σε άλλους ότι ο καβγάς είναι ο τρόπος για να πάρουν αυτό που θέλουν».

Για συνθήκες που εκφέυγουν του τυπικού ελέγχου, το εγχειρίδιο συμβουλεύει: «Σκέψου άμεσα βασισμένος στο ένστικτό σου αν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Μάθε να προβλέπεις πιθανή επιθετική συμπεριφορά παρατηρώντας τη μη λεκτική επικοινωνία και την εικόνα του, όπως σφιχτές γροθιές, σφιγμένα χείλη, τρεμάμενος τόνος φωνής, τεταμένη στάση σώματος, ξαναμμένα ρουθούνια, γκριμάτσες, ορθάνοιχτα μάτια».

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις (Βήμα Fm) ως «αποσπασματική ανάγνωση» τις συγκεκριμένες οδηγίες του εγχειριδίου.

Πηγη:alterthess.gr


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες