Αυστραλία: 12 μητέρες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για να μείνουν τα παιδιά τους στη χώρα

Screen Shot 2014-07-09 at 8.33.18 PMΔώδεκα μητέρες που ζητούν να τους δοθεί πολιτικό άσυλο από την Αυστραλία αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν με την ελπίδα να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους από τις αρχές ως ορφανά, αναφέρει δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας.

Κατά την Sydney Morning Herald, οι γυναίκες κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Νήσου των Χριστουγέννων, που ανήκει στην Αυστραλία και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι θα μεταφερθούν σε άλλά κέντρα υποδοχής, στη νήσο Ναουρού ή στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, όσοι φθάνουν με πλοίο στη χώρα μετά τις 19 Ιουλίου 2013 δεν θα μπορούν να επανεγκατασταθούν στην Αυστραλία, ανεξαρτήτως αν είναι αυθεντικοί πρόσφυγες ή όχι και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης ή θα εγκαθίστανται σε νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Τζέικομπ Βαργκέζε, δικηγόρος που εκπροσωπεί συνολικά 72 μωρά που «ζητούν» άσυλο, δήλωσε ότι μία από τις γυναίκες προσπάθησε να απαγχονιστεί, ενώ οι άλλες έκοψαν τις φλέβες τους με γυαλί.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, όταν ερωτήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του για το περιστατικό σχολίασε ότι είναι οδυνηρό, αλλά η κυβέρνησή του δεν θα υποκύψει σε «ηθικό εκβιασμό».

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να λένε ‘αν δεν με δεχτείτε ως μόνιμο κάτοικο, θα προκαλέσω κακό στον εαυτό μου’», είπε ο κ. Άμποτ στο Channel Nine.

Περισσότερα από 1.100 παιδιά κρατούνται σε κέντρα υποδοχής, περιλαμβανομένων 208 στο Ναούρου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συμβουλίου Προσφύγων της Αυστραλίας.

Η πολιτική του κ. Άμποτ σχετικά με τους αιτούντες άσυλο δέχεται έντονες επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την επιστροφή αιτούντων άσυλο στις πατρίδες τους και τη μη επαρκή εξέταση του αιτήματός τους.

– See more at: http://left.gr/news/aystralia-12-miteres-epiheirisan-na-aytoktonisoyn-gia-na-meinoyn-ta-paidia-toys-sti-hora?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+leftgr+%28left.gr%29#sthash.IAlDX0Iq.dpuf


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες