Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κέντρο κράτησης αλλοδαπών στη Μάλαγα της Ισπανίας

Η αστυνομία αρχίζει να απομακρύνει τους διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από την είσοδο του CIE (Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών) της Μάλαγα, οι οποίοι διαδήλωναν για να εμποδίσουν την κράτηση συλληφθέντων αλλοδαπών σε αυτή τη συγκεκαλυμμένη φυλακή, καθώς και την απέλαση τους.

Στο CETTI βρισκόταν ο Sid Hamed Bouziane, ένας αλεγερινός τον οποίο η κυβέρνηση της χώρας του, είχε υποχρεώσει να υπογράψει ένα συμβόλαιο ως κρυφός πληροφοριοδότης (Chivato). Όταν δολοφόνησαν τους τέσσερις αδελφούς του, ο Bouziane προσπάθησε να έρθει με καΐκι στην Ισπανία, όπου τελικά καταφερε να κάνει τη ζωή του στη πόλη της Κόρδοβα. Μάλιστα είχε αρχίσει να ετοιμάζει τα χαρτιά του για να παντρευτεί. Παρόλα αυτά, τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στο CIE (Κέντρο Κράτησης Μεταναστών) στη Μάλαγα, με σκοπό να τον απελάσουν, ανεξάρτητα από τον σοβαρό κίνδυνο που αυτή η απέλαση σημαίνει γι’ αυτόν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια τους ειρηνικούς διαδηλωτές, που προσπαθούσαν να μη σταλεί ο Bouziane προς το σίγουρο θάνατο.


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες