ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ”:

Ντροπιαστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος:
Aνοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής

Η εκπροσώπηση και προώθηση συμφερόντων και σκοπιμοτήτων από τα ΜΜΕ – έντυπα ή μη- δεν είναι κάτι άγνωστο ή καινούργιο. Η επίδειξη, όμως, του υπερβάλλοντος ζήλου της εφημερίδας Πελοπόννησος, κατά την εκθείαση του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, αποτελεί γεγονός αξιοσημείωτο και άκρως επικίνδυνο.

Ο προκλητικός τίτλος του εξωφύλλου, σε συνδυασμό με την περιγραφή του «πολιτευτή» Αχαΐας ως αποκαλυπτικού και αφοπλιστικού, την απόδοση της νοσηρότητας εκπαιδευτικού να βάλει μέσα σε δημοτικό σχολείο νεοναζί ως «χαριτολόγημα», αποτελούν, μόνο, μερικά από τα στοιχεία – διάσπαρτα σε όλο το άρθρο- που εκδηλώνουν τις φιλοναζιστικές διαθέσεις της εφημερίδας. Η εγκυρότητα και η αντικειμενικότητα της ενημέρωσης πάνε περίπατο καθώς διαβάζει κανείς τον τρόπο με τον οποίο έρχονται να καλύψουν τα κενά του κράτους οι αυτόκλητες σωτήρες.
Για να μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, στο δημοσίευμα της Πέμπτης 13/9 η εφημερίδα έχει ως τίτλο στο εξώφυλλο της τη φράση «Μας έρχεται ο κόσμος κατά κύματα», με το σήμα της Χρυσής Αυγής σε περίοπτη θέση.Στο εσωτερικό της εφημερίδας, το άρθρο με το οποίο συνδέεται το εξώφυλλο, έχει ως τίτλο «Ας υπάρξει κράτος, να μην τρέχουν σε μας» και αναφέρεται σε περιστατικό χρηματισμού γιατρού του ΠΓΝΠ και τον «ξυλοδαρμό του» από τον αναπληρωτή βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντρέα Νικολακόπουλο, ως «τιμωρία» για το θάνατο του ασθενούς από τον οποίο χρηματίστηκε.

Η επίσημη διάψευση του γεγονότος από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την εφημερίδα να δημοσιεύσει τις ψευδείς δηλώσεις του βουλευτή σχετικά με την παρουσία του στα γεγονότα , εκθειάζοντας, παράλληλα, το πρόσωπό του .

Σε μεγάλο προβληματισμό μας βάζει η απουσία δημοσιογραφικής δεοντολογίας της εφημερίδας σχετικά με την επαλήθευση πληροφοριών, καθώς και η θετική στάση της απέναντι στον υποψήφιο βουλευτή. Είναι φανερό ότι ο σκοπός του άρθρου είναι να προβάλλει τη Χρυσή Αυγή ως λύση στα προβλήματα του δημόσιου τομέα.

Γνωρίζουμε ότι η λύση των προβλημάτων του τομέα της υγείας είναι η διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, η επάνδρωση των νοσοκομείων με επαρκώς αμοιβόμενο προσωπικό καθώς και η χρηματοδότησή τους από το κράτος. Προσπαθεί η Χρυσή Αυγή να δώσει λύση σε τίποτα απ’ όλα αυτά;

Η απάντηση είναι ευνόητη. Το μόνο που επιδιώκει η Χρυσή Αυγή είναι με ψέμματα και παραποιήσεις να καρπωθεί τις αδυναμίες του δημόσιου τομέα για να αυξήσει τη δημοτικότητα της απέναντι στο λαό. . Είναι εδώ για να εξυπηρετήσει προσωπικά της συμφέροντα μέσω της λαϊκής συμπάθειας. Δεν νοιάζεται για τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, δεν έχει να παρουσίασει καμιά πραγματική λύση. Έτσι, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής γίνεται παιχνίδι εντυπωσιασμού και επίδειξης φιλολαϊκίστικων αισθημάτων.

Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής είναι πλέον γνωστές. Επιλέγουν να επιτίθενται σε μικροπωλητές και όχι σε μεγαλοεπιχειρηματίες, να διαμαρτύρονται για δήθεν χρηματισμούς γιατρών ενώ σιωπούν μπροστά στη διάλυση του συστήματος υγείας και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτό που δεν ήταν τόσο γνωστό μέχρι τώρα ήταν ο ρόλος των ΜΜΕ, όπως της Πελοποννήσου, στην προώθηση των συμφερόντων της Χρυσής Αυγής μέσω της διαφήμισής της.

Ο τίτλος του συγκεκριμένου φύλλου της Πελοποννήσου είναι «Μας έρχεται ο κόσμος κατά κύματα». Εμείς τους ενημερώνουμε: το κύμα είναι από την αντίθετη μεριά, και θα σας παρασύρει.

-Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Πάτρας


λέξεις κλειδιά:





Ενισχύστε το Κυριακάτικο!

κατηγορίες