48/ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΡΟΙΚΑ & ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

«Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ’ το τραπέζι,   κηρύσσουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα, ζητάνε θυσίες»
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Την Τετάρτη & Πέμπτη 19 & 20 Οκτώβρη απεργούμε και κατεβαίνουμε στους δρόμους. Εργαζόμενοι και άνεργοι, νέοι και παλιοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί, «ρετιρέ» και «υπόγεια», δάσκαλοι και μαθητές, ντόπιοι και μετανάστες. Η Κυβέρνηση με τον πόλεμό της εναντίον όλων, κατάφερε να πείσει την πλειοψηφία του κόσμου πως δεν έχουμε διαφορετικά συμφέροντα αλλά κοινούς αντιπάλους. Πως για όλα τα δεινά δεν φταίνε κάποιες κακές συντεχνίες ή κάποιοι εξαθλιωμένοι μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά η βαρβαρότητα των μνημονίων. Στις 19 και 20/10 νεκρώνουμε τα πάντα: τράπεζες και λεωφορεία, λιμάνια και γιαπιά, βιομηχανίες και μαγαζιά, αεροδρόμια και Υπουργεία. Είναι η πιο κρίσιμη απεργία από τη μεταπολίτευση. Τα σωματεία των δασκάλων, των μεταφορών, των εφοριακών, των δήμων, οι λιμενεργάτες και πολλοί ακόμα κλάδοι απεργούν περισσότερες από δύο μέρες. Το ίδιο χρειάζεται να κάνουν οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συνεχίζοντας και μετά την ενδεχόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-καρμανιόλα. Τώρα είναι που χρειάζεται συντονισμός όλων των κλάδων, κλιμάκωση των απεργιών σε διαρκείας, καταλήψεις σε κάθε δημόσια υπηρεσία που παραμένει σε λειτουργία, μπλοκάρισμα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του Βενιζέλου. Στο δρόμο που χάραξαν οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ με την κατάληψη του μηχανογραφικού της ΔΕΗ, αναγκάζοντας την Κυβέρνηση να στείλει τα χαράτσια για τύπωμα σε ιδιωτικά τυπογραφεία…
Απέναντί μας έχουμε μια κυβέρνηση που παραπαίει. Διαχειρίζονται ένα σύστημα που χρεωκόπησε και θέλουν να μας φορτώσουν όλο το λογαριασμό:
Αντί να φορολογηθεί το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο με το μεγαλύτερο στόλο παγκοσμίως, πληρώνει λιγότερους φόρους από τα παράβολα των μεταναστών για τις άδειες παραμονής τους!
Αντί να νομιμοποιηθούν και να ασφαλιστούν όλοι οι μετανάστες, μεγαλώνουν τις τρύπες των ασφαλιστικών  ταμείων φορτώνοντάς τα με τοξικά ομόλογα.
Αντί να φορολογηθεί ο πλούτος της εκκλησίας, ζητάνε χαράτσια ακόμα και από τους ανέργους και κόβουν τα επιδόματα των τυφλών.
Ξοδεύουν 275 εκατομμύρια για δολοφονικά τείχη στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, την ώρα που αφήνουν τα νοσοκομεία να ρημάζουν και τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο.
Κυνηγούν τους μετανάστες που φεύγουν λόγω ανεργίας για την Ευρωπαϊκή ενδοχώρα αλλά οι μεγάλοι φοροφυγάδες έχουν στείλει ανενόχλητοι 600 δις Ευρώ στις Ελβετικές τράπεζες.
Η κυβέρνηση του …15% φοβερίζει τους εργαζόμενους που κάνουν καταλήψεις πως θα τους στείλει εισαγγελείς και αστυνομία. Από δίπλα και ο Καρατζαφέρης που θριαμβολογεί για την κατάργηση του ασύλου και καλεί την κυβέρνηση να πατάξει τα απείθαρχα συνδικάτα, ζητάει κυβέρνηση με επικεφαλείς …στρατιωτικούς και σηκώνει τα λάβαρα της «αποσοβιετοποίησης» μαζί με τα μεγάλα ΜΜΕ. Από κοντά και οι «συνεργάτες» του ΛάΟΣ νεοναζί Χρυσαυγίτες που επιτίθενται σε μετανάστες και αριστερούς, προσπαθώντας να ξεσηκώσουν τους φτωχούς έλληνες απέναντι στους πιο φτωχούς μετανάστες, βρίζοντας τα συνδικάτα και την αριστερά που αντιστέκονται ως υπεύθυνους για την κατάντια του έθνους!!! Δυστυχώς για την κυβέρνηση, οι Πρετεντέρηδες, η αστυνομία, οι χουντικοί και οι νεοναζί είναι οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει για να επιβάλλουν τα όνειρα του «επιχειρηματικού κόσμου» και της τρόϊκας. Οι εργαζόμενοι απαντάμε: Ή αυτοί ή εμείς. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:
·   Την ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 π.μ., στο Μουσείο
·   Την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ, 11 π.μ., στο Σύνταγμα
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ & ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» – www.ksm.gr

λέξεις κλειδιά:

αφήστε το σχόλιό σας

κατηγορίες