Gay ζευγάρι άνοιξε το σπίτι του σε 24 πρόσφυγες

www.kar.org.gr_2015-11-05_19-54-35_screen-shot-2015-11-05-at-9.54.04-pm-1

Ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι προσπάθησε να διαλύσει τους ισχυρισμούς ότι οι πρόσφυγες φέρνουν μαζί τους ένα παλιρροϊκό κύμα ομοφοβίας στην Ευρώπη, αφότου φιλοξένησε 24 πρόσφυγες στο σπίτι του.

Η Ευρώπη βιώνει μια εισροή προσφύγων και μεταναστών από τη Συρία και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν να ξεφύγουν από τις συγκρούσεις που προκαλεί η ISIS.

Αρκετοί πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι οι πρόσφυγες αποτελούν απειλή για τους ομοφυλόφιλους, με τον David Coburn του UKIP να υποστηρίζει ότι υπάρχει περίπτωση να λιθοβοληθούν μέχρι θανάτου εάν το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίσει να δέχεται περισσότερους πρόσφυγες.

Παρόλα αυτά, ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι από την Γερμανία, ο Dirk Voltz και ο σύντροφός του, πήραν στο διαμέρισμά τους, στο Βερολίνο, 24 πρόσφυγες.

Γράφοντας στο facebook, ο κ.  Voltz μίλησε για τον φόβο του ότι οι πρόσφυγες μπορεί να είναι βίαιοι ή ομοφοβικοί.

Έγραψε, «Από τον Ιούλιο, ο σύντροφός μου κι εγώ, έχουμε φιλοξενήσει περίπου 24 ανθρώπους από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, στο σπίτι μας στο Βερολίνο.»

«Τα μαχαίρια μας βρίσκονται ακόμα στην κουζίνα, ακριβώς εκεί που τα έχουμε αφήσει, πάνω στο ξύλο κοπής, πριν ακόμα φτάσουν οι φιλοξενούμενοί μας από τη Συρία και το Ιράκ.»

«Ποτέ δεν χρειαστήκαμε το κλειδί για την κρεβατοκάμαρά μας, εκτός από μια φορά που ένας αγαπημένος φιλοξενούμενος από το Αφγανιστάν το χρειάστηκε για να παίξει με τις γάτες μας.

Οι τέσσερις χοντρές, γέρικες γάτες μας, πέρασαν το ίδιο όμορφα όσο κι ο νεαρός.»

«Αλλά ας γυρίσουμε στα μαχαίρια: Το μόνο που μαχαιρώθηκε με αυτά κατά τις εβδομάδες που φιλοξενούσαμε πρόσφυγες στο σπίτι μας, ήταν κρεμμύδια, σκόρδο και πολύ κρέας.»

«Ο Mario και εγώ, είμαστε ακόμα ζωντανοί. Ίσως περισσότερο ζωντανοί από ποτέ.»

«Δεν ξέρουμε αν ποτέ επιστρέψουμε στο ‘κανονικό’. Πώς γίνεται να με νοιάζει η χθεσινή πολυτελής φλυαρία;»

Μιλώντας για τους φόβους στην ανάρτησή του, συνέχισε: «Πραγματικά τι στο διάολο συμβαίνει εδώ;»

«Κανείς από τους Μουσουλμάνους που βρίσκονταν εδώ δεν θέλησε να μας σκοτώσει στον ύπνο μας.

Κανείς δεν μας πρόσβαλε επειδή είμαστε δύο άνδρες που μοιραζόμαστε το ίδιο κρεβάτι.»

«Κανείς, και με κανέναν τρόπο δεν είπε ότι προτιμά την Sharia από το Γερμανικό Δίκαιο. Δεν συναντήσαμε ούτε έναν άνθρωπο που δεν λυπόταν που άφησε το σπίτι του.»

Παρ’ όλα αυτά, είπε και κάποια αρνητικά πράγματα. Όταν μαγειρεύεις για πολλούς ανθρώπους, η ζάχαρη και το αλάτι τελειώνουν πολύ γρήγορα.

«Η μόνη κακή εμπειρία που μπορώ να θυμηθώ ήταν ότι οι νέοι μας φίλοι χρησιμοποιούσαν πολλή ζάχαρη και πολύ αλάτι. Αλλά το αγοράσαμε από το σουπερμάρκετ και τελείωσε η υπόθεση.»

Παρότι το ζευγάρι πέρασε υπέροχα κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των προσφύγων, και έκανε νέους φίλους για μια ζωή, προσθέτει ότι ο καθημερινός Γερμανός είναι κατά πολύ λιγότερο ανεκτικός.

«Η πραγματική απογοήτευση που βιώσαμε ήρθε σε εμάς με τη μορφή γραπτών μηνυμάτων, απειλών κατά των ζωών μας στο δρόμο, ή προσβλητικών επιστολών στο κατώφλι μας.»

«Ή απλά από φίλους από το σχολείο που προτιμούν να φωνάζουν και να πετάνε ατάκες του [ ακροδεξιού κόμματος κατά των προσφύγων] AfD.»

[μάλιστα βουλευτής τους πρότεινε οι πρόσφυγες να πυροβολούνται, περισσότερα εδώ] «Αντί να αντιμετωπίζουμε την κρίση, συμπεριφερόμαστε λες και δεν υπάρχει αύριο. Ξυπνήστε!»

«Λες και μπορεί κανείς να σταματήσει την μετανάστευση των ανθρώπων. Λες και ο καθένας από εμάς προσωπικά, μπορεί να επηρεάσει το ποιός πόλεμος θα ξεσπάσει. Λες και δεν έχουμε όλοι μας ευθύνη απέναντι στον κόσμο.»

 

Πηγή: Pink News μέσω http://kollectnews.org

Μετάφραση – επιμέλεια για το Kollect: Διαστημόγατο

 


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες