Ύβρεις και συκοφαντίες από τον χρυσαυγίτη Κουκούτση στη Βουλή

Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας του ίδιου και του Κασιδιάρη

Λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών (αναλυτικά, υπέρ της άρσης ασυλίας του Κασιδιάρη ψήφισαν 254 βουλευτές, κατά κανείς, παρών κανείς ενώ υπέρ της άρσης ασυλίας του Κουκούτση ψήφισαν 253 βουλευτές, κατά κανείς, ενώ παρών δήλωσε ένας βουλευτής), ο Κουκούτσης  μίλησε απαξιωτικά, τόσο για τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, όσο και για τον συντονιστή της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρο Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε καταθέσει τη μήνυση εναντίον του. Για τον κ. Ασλάμ, υποστήριξε ότι καταζητείται από την Ιντερπόλ, για εμπορία ανθρώπων και δεν μπορεί να γυρίσει στη χώρα του, ενώ για τον κ. Κωνσταντίνου είπε, ότι εμφανίζεται σε όλα τα φιλμ να είναι έξω από τη Marfin κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Οι διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεσες και έντονες. Η Βασιλική Κατριβάνου, που ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, κατηγόρησε τον χρυσαυγίτη ότι ψεύδεται, σημειώνοντας πως δέχτηκε από τον ίδιο σωματική βία και εκφοβισμό, όταν προσπάθησαν να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής, με το οποίο καταδίκαζαν τη ρατσιστική βία. «Πήγε να με κλωτσήσει, μας εκφόβιζε. Προσωπικά, μου είπε σε ξέρουμε και θα δεις τι θα πάθεις, και όταν σήκωσε το χέρι του τον έπιασε ο φρούραρχος της Βουλής. Την επόμενη μέρα ο κ. Κουκούτσης έλεγε ότι έτσι θα γίνεται η ιστορία από εδώ και πέρα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η Β. Κατριβάνου και κατέληξε: «Εγώ, προσωπικά, δέχτηκα βρισιές και εκφοβισμό. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν καταθέσουμε την αλήθεια και δεν βάλουμε όριο σε αυτήν τη βία θα εκτραχυνθούν τα πράγματα».

Σημειώνουμε ότι δεν αίρεται η άρση ασυλίας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Κατά της άρσης ασυλίας του ψήφισαν 206 βουλευτές, υπέρ 23, 22 δήλωσαν παρών, ενώ βρέθηκαν 3 λευκά.


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες