Χίος: Τρεις μετανάστες δέχτηκαν πυροβολισμούς από άνδρες του λιμενικού (UPD)

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, άνδρες του πυροβόλησαν με σκοπό να ακινητοποιήσουν τον διακινητή, ο οποίος προσπαθούσε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού για να διαφύγει της σύλληψης. Διαψεύδονται οι πρώτες πληροφορίες για ανταλλαγή πυροβολισμών
Την είδηση του σοβαρού επεισοδίου μετέφερε πρώτο το alithia.gr:Σκάφος προερχόμενο από τις απέναντι τουρκικές ακτές, μεταφέροντας λαθρομετανάστες, έγινε αντιληπτό από το πλωτό του Λιμενικού Σώματος που περιπολούσε. Στη θέα του ο διακινητής προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού και οι άνδρες του άνοιξαν πυρ. Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 3 ελαφρά τραυματίες, που διακομίστηκαν στο «Σκυλίτσειο».

Η ζωή των τριών τραυματιών, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, δεν κινδυνεύει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του τοπικού μέσου, ένας εξ’αυτών έχει τραυματιστεί στη βουβωνική χώρα, ένας στα πλευρά και ένας στο χέρι.

Η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει πως οι τραυματίες είναι πιθανότατα Σύροιπρόσφυγες. Οι δύο άνδρες έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στην ωμοπλάτη και στον μηρό, ενώ η γυναίκα στη βουβωνική χώρα.

Σύφωνα με πληροφορίες του Βήματος, οι λιμενικοί είχαν στήσει μπλόκο στο διακινητή στη διαδρομή και ο τελευταίος επιχείρησε, εμβολίζοντας το σκάφος του Λιμενικού, να αποφύγει τη σύλληψη.

H ανακοίνωση του λιμενικού σώματος

Το πλήρωμα πλωτού περιπολικού σκάφους του τοπικού Λιμεναρχείου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ειδοποιήθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της περιοχής σχετικά με τον εντοπισμό ταχύπλοου πολυεστερικού σκάφους, το οποίο κινούνταν από τις τουρκικές ακτές με κατεύθυνση τις Οινούσσες.
Το πλωτό περιπολικό εντόπισε άμεσα το συγκεκριμένο σκάφος στην οριογραμμή και το πλήρωμά του διέκρινε τέσσερις επιβάτες. Στη συνέχεια προσπάθησε να το ακινητοποιήσει με συριγμούς και συνεχή προειδοποιητικά σήματα.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το ταχύπλοο σκάφος, με ιπποδύναμη μεγάλης ισχύος, όχι μόνο δεν ανέκοψε την ταχύτητά του, αλλά ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς αποφυγής του πλωτού περιπολικού ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, οι οποίοι γρήγορα μετατράπηκαν σε συνεχείς προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους του Λιμενικού».
Οι λιμενικοί κατά την επιχείρηση «ακολουθώντας τους κανόνες εμπλοκής» στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν το ταχύπλοο σκάφος και «να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα», έριξαν αρχικά προειδοποιητικές βολές στον αέρα με όπλα.
Ο διακινητής και χειριστής του ταχυπλόου επέμεινε στις προσπάθειες εμβολισμού του σκάφους Λιμενικού με αποτέλεσμα να ριχθούν βολές προς το πρωραίο τμήμα του σκάφους.

«Για την ακινητοποίηση του σκάφους άνδρες του Λιμενικού Σώματος κατόρθωσαν να επιβιβαστούν στο ταχύπλοο, όπου και συνέλαβαν άμεσα τον τούρκο διακινητή, ενώ παράλληλα διαπίστωσαν ότι στον κλειστό χώρο ενδιαίτησης (καμπίνα) του σκάφους ευρίσκοντο δεκατρείς παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων τρεις (2 άνδρες και 1 γυναίκα) είχαν τραυματιστεί» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Άμεσα οι λιμενικοί παρέλαβαν τους τρεις τραυματίες και τον συλληφθέντα διακινητή μεταφέροντάς τους στο λιμάνι της Χίου.
Ακολούθως με μέριμνα του Λιμεναρχείου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού για παροχή πρώτων βοηθειών και περαιτέρω περίθαλψη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ζωή των τραυματιών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Παράλληλα, ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στη θαλάσσια περιοχή παρέλαβε τους υπόλοιπους δέκα επιβάτες του ταχυπλόου σκάφους οδηγώντας τους στο Λιμεναρχείο Χίου.
 Πηγή: http://www.thepressproject.gr/article/57573/Xios-Treis-metanastes-dextikan-purobolismous-apo-andres-tou-limenikou

λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες