Συλλογή ειδών και ανάγκη για εθελοντές στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%82

 

 

 

 

 

 

 

Το «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών» οργανώνει δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που ζουν στα στρατόπεδα

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών μαζί με την Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» οργανώνουν δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που ζουν στα στρατόπεδα.

Την Παρασκευή 21-10-16 από τις 17:00 έως τις 21:00 στον χώρο του σχολείου μας (Άργους 145, Κολωνό) θα συγκεντρώσουμε, είδη πρώτης ανάγκης, που μας έχουν ζητηθεί και θα τα πακετάρουμε για να αποσταλούν. Δηλώστε συμμετοχή στο inbox ή στο [email protected]

Τα είδη που συλλέγουμε είναι:

Πρακτικά παπούτσια για ενήλικες (όχι με τακούνια)

Μακριά εσώρουχα

Βρεφικές κρέμες (φρουτόκρεμες, φαριν λακτε  κλπ)

Μπισκότα

Μπάρες δημητριακών

Σαμπουάν

Αφρόλουτρα

Ξυραφάκια

Σκόνη για πλύσιμο ρούχων στο χέρι

Xαρτί Α4

Kούτες για συσκευασία!!!

 

Υπάρχει ανάγκη εθελοντών, που θα βοηθήσουν την συγκεκριμένη δράση. Επίσης εθελοντών, που θα μπορούσαν να διαθέσουν κάποιες ώρες του Σαββατοκύριακου τους για γραμματειακή υποστήριξη στο σχολείο ή να κάνουν μαθήματα ελληνικών, αγγλικών, γερμανικών σε πρόσφυγες, μετανάστες αλλά και σε ντόπιους.

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε το 2004 από έλληνες αντιρατσιστές – αντιρατσίστριες, για δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής, της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας σε μετανάστες, πρόσφυγες αλλά και έλληνες άπορους. Από τα θρανία του έχουν περάσει χιλιάδες μαθητές, ενώ στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει έχουν συμμετάσχει από κοινού έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι και νέοι. Οι δάσκαλοι είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές – φοιτήτριες παιδαγωγικών σχολών ή απλά άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν σε αυτή την υπόθεση. Το σχολείο οργανώνει και δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε δράσεις διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για όλους μας, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες. Κάθε Σάββατο πρόσφυγες από τον Ελαιώνα παρακολουθούν μαθήματα και τα παιδιά τους απασχολούνται δημιουργικά από τους εθελοντές. Το Σχολείο είναι δράση της Κίνησης ‘Απελάστε τον Ρατσισμό’, δεν είναι Μ.Κ.Ο. και δεν είναι οργανισμός, που χρηματοδοτείται από το κράτος. Στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των μελών του και των φίλων του.

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Με εκτίμηση,

Έλενα Παπαγεωργίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974486368


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες