Σεξουαλική παρενόχληση υποψηφίων γυναικών στο Λιμενικό

Έβαζαν υποψήφιες για το Λιμενικό να κάνουν κουτσό γυμνές και κάμψεις

Καθώς η κοινωνία μας σοκαρισμένη παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τη δράση ακροδεξιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, την εθνικιστική τύφλωση και το κτηνώδες μίσος για τα κοινωνικά κινήματα με τα οποία γαλουχούνται οι νέοι αξιωματικοί, τις αποκαλύψεις για τα καψόνια- βασανιστήρια που είναι καθεστώς στις Στρατιωτικές Σχολές, νέες ντροπιαστικές καταγγελίες διαλύουν το πέπλο σιωπής για τα όσα άθλια συμβαίνουν στο Λιμενικό.

Πραγματικά απίστευτες και ντροπιαστικές είναι οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου μιλώντας στην Επιτροπή Ισότητας της Βουλής, ύστερα από καταγγελίες υποψήφιας σε διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος.

Όπως κατήγγειλε η εν λόγω υποψήφια, οι υποψήφιες του διαγωνισμού κατάταξης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Ειδικότητας Νομικού, αναγκάστηκαν χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζουν από την προκήρυξη σε υγειονομική εξέταση.
 


Στην εν λόγω εξέταση οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να γδυθούν ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής που απαρτιζόταν από άνδρες γιατρούς και μία γυναίκα. Η γυναίκα γιατρός αφού τις ακροάστηκε αποχώρησε από την αίθουσα.
 Στη συνέχεια και ενώ ήταν γυμνές οι υποψήφιες αναγκάστηκαν να κάνουν κάμψεις, κουτσό και να τρέχουν μέσα στην αίθουσα υπό τα βλέμματα όλης της επιτροπής και των συνυποψήφιων τους και υπό τα σεξιστικά σχόλια μάλιστα των γιατρών. 



Αναμφίβολα τίθεται θέμα σεξουαλικής παρενόχλησης και βάναυσης προσβολής της προσωπικότητας των υποψηφίων και απαιτείται άμεση διερεύνηση. Είναι μια ακόμη εικόνα του σεξισμού που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, της αυθαιρεσίας των βαθμοφόρων, της δυνατότητας κάποιων να ικανοποιούν τα αρρωστημένα ένστικτα τους εκμεταλλευόμενοι τη θέση και το βαθμό τους.

Η συμπεριφορά δε της γυναίκας γιατρού, η οποία αφού ακροάστηκε τις υποψήφιες αποχώρησε από την αίθουσα, αποδεικνύει ότι οι απεχθείς και αηδιαστικές μέθοδοι κατά την εξέταση των υποψηφίων είναι καθεστώς, είναι γνωστές ευρύτερα, αλλά η ΟΜΕΡΤΑ των βαθμοφόρων κλείνει στόματα και αποσιωπά τις βαναυσότητες και τις απάνθρωπες συμπεριφορές που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια. Επίσης, δείχνουν ότι όχι μόνο οι εν λόγω βαθμοφόροι στερούνται ήθους, αλλά επιπλέον η στάση της γιατρού αποτελεί απόδειξη μιας υποταγμένης επιστήμονα που δεν έχει το σθένος να καταγγείλει τους παρανομούντες συναδέλφους της, υποκριτικά αποχωρεί, αναλαμβάνοντας ρόλο Πόντιου Πιλάτου!


Φανταστείτε τώρα, όταν αυτά υφίστανται τα στελέχη του Λιμενικού, τι κάνουν στους μετανάστες που πέφτουν στα χέρια τους…

Αυτές είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις που δημιούργησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και συνεχίζουν να διοικούν μέσα από την άθλια συγκυβέρνηση τους.

Εικόνα σήψης, διαφθοράς, βαναυσότητας, απανθρωπιάς. Με τη μίζα χορηγό και δικαιολογία τον «εθνικό κίνδυνο»!

Πιστεύουμε, ότι εκτός των άλλων, ο Ιατρικός Σύλλογος πρέπει να παρέμβει, αντιμετωπίζοντας τα αισχρά μέλη του.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες