Σήμερα η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Τυνήσιου μετανάστη στην Πάτρα

Το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουλίου πίσω από τον πολυχώρο Πολιτεία ομάδα τραμπούκων επιτέθηκε σε μετανάστες από την Τυνησία. Ο ένας εγκλωβίστηκε και δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι. Οι κάτοικοι της περιοχής και μέλη της θεατρικής ομάδας «Ανήσυχοι εν πλω» (των οποίων η παράσταση μόλις τελείωνε) άκουσαν τις φωνές και κινητοποιήθηκαν άμεσα ,ενώ η συμμορία των τραμπούκων τράπηκε σε φυγή. Οι κάτοικοι φώναξαν την αστυνομία ,η οποία ακριβώς επειδή υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας και μεγάλη αντίδραση , παρά το ότι συνέλαβε το μετανάστη, δεν μπόρεσε να αποσιωπήσει το γεγονός. Τους εμπόδισε όμως να του δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια. Αργότερα νοσηλεύθηκε σε τραγική κατάσταση με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο.

Την επόμενη μέρα οδηγήθηκε για κατάθεση αυτός και οι μάρτυρες οι οποίοι κατέδειξαν τα πρόσωπα των δολοφόνων. Το βράδυ έγινε γνωστό ότι τρία άτομα συνελήφθησαν εκ των οποίων για τον ξυλοδαρμό κατηγορήθηκε ο Διονύσιος Μούζος, μέλος της επιτροπής Αγώνα Ιτεών (η οποία δραστηριοποιήθηκε μετά την δολοφονία του Θ. Λαζανά).
Η δίκη για τη ρατσιστική επίθεση αναβλήθηκε τρεις φορές. Η πρώτη ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου. Πλήθος αγωνιστών και αντιφασιστικών οργανώσεων βρέθηκε στον χώρο των δικαστηρίων. Ο μετανάστης θύμα του αιμοβόρου φασίστα έφτασε με χειροπέδες ενώ ο κατηγορούμενος περιφερόταν ανενόχλητος. Επειδή η ίδια η αστυνομία δεν προσκόμισε το έγγραφο εισαγωγής στο νοσοκομείο του μετανάστη η δίκη αναβλήθηκε. Η δεύτερη ορίστηκε για τις 20 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας υποστηρικτές της ρατσιστικής και φασιστικής βίας απείλησαν τον δικηγόρο και ένα μάρτυρα. Μετατέθηκε γιατί δεν είχε οριστεί η δικάσιμος. Η τρίτη ορίστηκε για τις 31 Ιουλίου έχοντας την ίδια κατάληξη, αυτή τη φορά για δικονομικούς λόγους.Οι φασιστικές συμμορίες με την αρωγή και την ασυλία που τους προσφέρουν τα Μ.Μ.Ε και η αστυνομία, γενικώς επιτίθενται όχι μόνο σε μετανάστες αλλά και σε όποιον αντιστέκεται(ομοφυλόφιλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, αριστερά) και ποντάρουν στο φόβο μας .Σαν ΚΑΡ θεωρούμε ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Αποτελεί συνέχεια των φασιστικών εγκληματικών δράσεων που ξεκίνησαν με την επίθεση του πογκρόμ της Χρυσής Αυγής στην περιοχή των Ιτεών. Καθήκον μας είναι να δηλώνουμε πάντα ποιός ευθύνεται για τα δεινά μας και να δρούμε συλλογικά. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε άλλο περιστατικό ρατσιστικής βίας στην πόλη μας. Θέλουμε γειτονιές αλληλεγγύης κι όχι ρατσιστικούς μίσους, που να σπάνε τη φτώχεια, το φόβο, την ανεργία και το φασισμό.
Απαιτούμε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης και την τιμωρία του ενόχου.
Άρση της ασυλίας τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν σε φασιστικές και εγκληματικές επιθέσεις και άμεση εκδίκαση των υποθέσεων.ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες