Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων στο ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Από τα μέσα Μαρτίου ξεκίνησαν νέα τμήματα εκμάθησης της γλώσσας στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, στην οδό Άργους 145 στον Κολωνό. Οι εγγραφές μεταναστών συνεχίζονται ενώ υπάρχει ανάγκη από νέους εθελοντές δασκάλους, καθώς και από κόσμο για να βοηθήσει στη γραμματειακή υποστήριξη. Ο νέος κύκλος μαθημάτων ξεκινά και με Εκπαιδευτικό Σεμινάριο μεταφοράς εμπειρίας στους νέους εθελοντές δασκάλους από παλιότερους εκπαιδευτικούς του Κυριακάτικου την επόμενη Κυριακή 6 Απρίλη στις 7:30 μ.μ. στο χώρο του Σχολείου.
Καθώς ολοένα και περισσότεροι μετανάστες μας απευθύνονται για μαθήματα ελληνικών και ο χώρος που διαθέτουμε πλέον δεν επαρκεί, το Κυριακάτικο έχει ζητήσει να κάνει χρήση αιθουσών παραπλήσιων Σχολικών Συγκροτημάτων στον Κολωνό τα Σαββατοκύριακα και περιμένει τη θετική ανταπόκριση των αντίστοιχων Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθήνας.
Τα μαθήματα ελληνικών στο «Κυριακάτικο» είναι δωρεάν. Στα 3,5 χρόνια λειτουργίας του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές του πάνω από 1200 εργαζόμενους μετανάστες μαθητές, ενώ εκατοντάδες ελλήνων εθελοντών έχουν εκφράσει έμπρακτα την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας πολύτιμη δουλειά στις ομάδες του σχολείου (εκπαιδευτική ομάδα, νομική υποστήριξη, γραμματειακή υποστήριξη-υλικοτεχνικά, Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»).
Η γλώσσα είναι όπλο. Απαραίτητη για την καθημερινότητα των μεταναστών, πολύτιμη στην κοινή δράση διεκδίκησης δικαιωμάτων μαζί με τους ντόπιους συναγωνιστές τους. Εκατοντάδες μετανάστες και εθελοντές του «Κυριακάτικου» έχουμε συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια σε διαδηλώσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων για πρόσφυγες και μετανάστες, αντιρατσιστικές και αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, στηρίξαμε τις διεκδικήσεις εργαζομένων και νέων για ένα καλύτερο αύριο. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία!


Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΝΩΝΕΙ – ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες:
210-5130373 (Σαββατοκύριακα) & 210-3306286 (Καθημερινές), 6976394520, 6974363037


λέξεις κλειδιά:

2 Σχόλια

  1. Ο/Η issa saidou ba λέει:

    itan to sxoleio 2011 telo ena bebeosi ano to sxoleio yia allodapon..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες