ΝΟΜΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» ΚΟΖΑΝΗΣ

Μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», το μεσημέρι του Σαββάτου 27/2/2010 ξεκίνησαν αντιρατσιστική-αντιφασιστική εξόρμηση στην Κεντρική πλατεία της πόλης τοποθετώντας αφίσες σε στύλους. Κάποιος “κύριος” (Μπατάνης Σταύρος, είναι και χούλιγκαν του ΠΑΟΚ) βλέποντας το περιεχόμενο των αφισών (ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – STOP ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ – ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ) άρχισε να φωτογραφίζει τους συντρόφους και στην συνέχεια τους πλησίασε απειλητικά, έσκισε κάποιες αφίσες, άρχισε να τους βρίζει: «ανθελληνικά σκουλήκια» «έχετε βρωμίσει την Ελλάδα με τους ξένους» «βρωμοφοιτητάκια εγώ είμαι βατράχι (?) και θα σας σκοτώσω» «γαμώ το σπίτι σας» «θα σας δείρω», «θα σας σκοτώσω» και άλλα παρόμοια και να τραμπουκίζει σπρώχνοντας και απειλώντας. Λόγω του ότι οι σύντροφοι κράτησαν την ψυχραιμία τους, το πρώτο αυτό περιστατικό έληξε εκεί.

Μετά από περίπου ένα τέταρτο, ο ίδιος νεοφασίστας ξανάρθε, τώρα με πιο απειλητικές διαθέσεις, τραβώντας video, σπρώχνοντας, σκίζοντας αφίσες, προσπάθησε ακόμα και να χτυπήσει συντρόφους όπου και προφανώς απωθήθηκε. Στο δεύτερο αυτό περιστατικό ενεπλάκησαν και σύντροφοι από την οργάνωση Ξεκίνημα αλλά και δεκάδες κόσμου που περνούσε από την πλατεία. Τελικά το δεύτερο αυτό επεισόδιο έληξε με την αστυνομία να προσαγάγει τον νεοφασίστα αλλά και δυο μέλη της Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό».
Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές η μήνυση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» Κοζάνης εναντίον του, εκδικάστηκε την Τετάρτη 21/12/2011 και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με ποινη φυλάκισης 7 μηνων που μετατραπηκε σε χρηματικη. Η υπεράσπισή του ζήτησε συγγνώμη και συμβιβασμό (δεν το δεχτήκαμε), επικαλεστηκε μειωμενο καταλογισμο (το’ χουν πάρει το κολάι τώρα μετά τη Σκορδέλη του Αγ. Παντελεήμονα) αλλα κι οτι ηταν υπάλληλος του δημου υπευθυνος για καθαρισμο αφισων. Ο φασιστάκος είχε κάνει κι αυτός μήνυση στην Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» (για εξύβριση και ξυλοδαρμό!!!), κι οι δικαστές μας αθώωσαν χωρις σκεψη- ο ναζιστάκος ήταν γνωστος στα δικαστηρια από παλιότερα «κατορθώματά» του.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Κοζάνης


λέξεις κλειδιά:

ένα σχόλιο

  1. Ο/Η Και μετά ξυπνήσατε λέει:

    Πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας βλέπετε.Προφανώς σας έχουν επηρεάσει τα δορυφορικά κανάλια.Η μυθοπλασία σας δεν έχει όρια αλλά η βλακεία είναι το πολύτιμο αγαθό σας.Και ως γνωστό στο σύμπαν αυτό η βλακεία δεν θεραπεύεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες