ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΣΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

sxoleio2008.png
Νέα Τμήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας ξεκινούν στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαρτίου 2009. Οι εγγραφές μεταναστών μαθητών γίνονται κάθε Κυριακή από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. στην οδό Άργους 145 στον Κολωνό.

Επίσης καθένας-μια που θέλει να συμβάλλει εθελοντικά στην εκπαιδευτική ομάδα, την ομάδα νομικής υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων, τη γραμματειακή υποστήριξη και την Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», μπορεί να δηλώσει συμμετοχή τις ίδιες μέρες και ώρες.

Τα μαθήματα ελληνικών στο «Κυριακάτικο» είναι δωρεάν. Οι δάσκαλοι είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, και άνθρωποι με διάθεση να προσφέρουν σ’ αυτή την υπόθεση. Λειτουργούν 5 επίπεδα εκμάθησης της γλώσσας. Την ευθύνη λειτουργίας του σχολείου έχει πολυεθνική συντονιστική ομάδα. Στα 4,5 χρόνια λειτουργίας του το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές του πάνω από 2000 εργαζόμενους μετανάστες μαθητές, ενώ εκατοντάδες ελλήνων εθελοντών έχουν εκφράσει την κοινωνική τους αλληλεγγύη προσφέροντας πολύτιμη δουλειά στις ομάδες του Σχολείου.


λέξεις κλειδιά:

5 Σχόλια

  1. Ο/Η ΕΙΡΗΝΗ λέει:

    Θα ήθελα να μάθω αν διοργανώνονται τέτοια μαθήματα και στην περιφέρεια του Ρεθύμνου. Είμαι εκπαιδευτικός και θα με ενδιέφερε να προσφέρω εθελοντικά μαθήματα. Ευχαριστώ

  2. Ο/Η xristina λέει:

    καλημέρα, ειμαι δασκαλα στη θεσσαλονικη και θα ήθελα να συμμετεχω σε αναλογο προγραμμα στη θεσσαλονικη, αν υπάρχει κατι αναλογο θα ήθελα να ενημερωθω. ευχαριστω

  3. Ο/Η Τσουμαροπούλου Μαρία λέει:

    Καλησπέρα! εκτος από την Αθήνα θα είναι τέλειο να επεκταθει ο θεσμός και σε ολόκληρη την Επικράτεια.
    Επικοινωνώ από το Άργος Ορεστικό και θα ήθελα πολύ να συνεισφέρω σ΄αυτό αλλά πως;στείλτε μου μια συμβουλή και ένα πλάνο.Ευχαριστώ!

  4. Ο/Η Νάνσυ λέει:

    Ειρήνη, Χριστίνα και Μαρία γειά σας! Χαιρόμαστε πολύ που από τρία διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στην αντιρατσιστική δουλειά που κάνουμε. Αυτό που έχουμε να προτείνουμε, είναι να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία, να σας ενημερώσουμε και να δούμε πως προχωράμε μαζί!
    Νάνσυ Κατσαΐτη 6976394520

  5. Ο/Η ΜΑΡΙΑ λέει:

    Ονομάζομαι Μαρία και είμαι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, κάτοικος Αθηνών. Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να προσφέρω και εγώ στο πολύτιμη αυτή προσπάθειά σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν οι εγγραφές των εθελοντών γίνονται αυστηρά μόνο Οκτώβριο και Φεβρουάριο ή εάν θα μπορούσα να συμμετάσχω και στον πρώτο κύκλο μαθημάτων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες