Ναζί μαζί με αστυνομία εναντίον ρομά

Εχθές το βράδυ στα Άνω Λιόσια έγιναν μάχες μεταξύ Ρομά και μπάτσων. Όμως:
Σε κανένα καθεστωτικό μέσο δεν αναφέρεται ότι στους Ρομά επιτέθηκαν νεοναζί της Χρυσής Αυγής και έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Οι νεοναζί είχαν συγκέντρωση στο Μενίδι και φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα ενάντια στους Ρομά. Κάποια στιγμή μάλιστα χτύπησαν έναν Ρομά και έτσι ξεκίνησαν όλα. Τόσο η αστυνομία επίσημα, όσο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αποκρύπτουν το γεγονός της προκλητικής συγκέντρωσης των ναζί, αλλά και των επιθέσεων σε Ρομά.
Εξάλλου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, οι χρυσαυγίτες τραμπούκισαν πάμπολλες φορές ρομά που δεν δέχονταν να πάρουν τις εμμετικές εφημερίδες τους σε ομαδικά μοιράσματα που έκανε ο τοπικός στρατός της χρυσής αυγής σε καφετέριες και άλλα σημεία όπου συναθροίζεται νεολαία -και όχι μόνο- στην περιοχή. Οι χρυσαυγίτες όχι μόνο τραμπούκιζαν όσους ρομά αρνούνταν να πάρουν τις φυλλάδες του φυλετικού μίσους αλλά επέστρεφαν σε δεύτερο χρόνο για να απειλήσουν ή να λιντσάρουν όσους θεωρούσαν ως ύποπτους ή ένοχους για αυτές τις αρνήσεις αποδοχής του «προεκλογικού» τους υλικού. Μπορείτε να φανταστείτε όλοι τον συμμορίτικο τρόπο με τον οποίο οι χρυσαυγίτες επέστρεφαν για να ζητήσουν τα ρέστα στα σημεία όπου οι ρομά τους έδειχναν πως είναι ανεπιθύμητοι… Όλα αυτά, μαζί φυσικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο αστυνομικού σε τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησε ρομά με το αυτοκίνητό του, δηλαδή την ολονύχτια και ολοήμερη επιχείρηση εκδίκησης που έστησε ο στρατός της ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή με απανταχού μπλόκα προς τους ρομά κατοίκους της περιοχής, συντέλεσαν στην σταδιακή όξυνση της αντιπαλότητας στην περιοχή μεταξύ μπάτσων/φασιστών από τη μια και ρομά από την άλλη.

Στη φωτογραφία και στο video φαίνεται καθαρά η συνεργασία μεταξύ χρυσαυγιτών και αστυνομίας. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι και σε αυτές τις εκλογές ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισε Χρυσή Αυγή.

Πηγές:athens.indymedia.org
http://prezatv.blogspot.gr/2012/06/video-photo.html


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες