Μια αναγκαία απάντηση στην εθνικιστική και πολεμοκάπηλη προπαγάνδα της ΕΡΤ!

spartakosΓιατί έχουμε 32.104 παραβιάσεις τα τελευταία 20 χρόνια; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΟ!

Η κά­με­ρα της ΕΡΤ βρέ­θη­κε στην 133 Σμη­ναρ­χία Μάχης στο Κα­στέ­λι Κρή­της όπου βρί­σκο­νται συ­νέ­χεια οπλι­σμέ­να και σε ετοι­μό­τη­τα μα­χη­τι­κά F-16C Block 52+ Fighting Falcon.

Οι χει­ρι­στές της 343 Μοί­ρας πε­ριέ­γρα­ψαν τις απαι­τή­σεις της απο­στο­λής τους και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα να μην αφή­σουν κα­νέ­να πε­ρι­θώ­ριο «ανά­σας» στους Τούρ­κους από τη στιγ­μή που επι­λέ­γουν να ει­σέλ­θουν πα­ρά­νο­μα στους ελ­λη­νι­κούς ου­ρα­νούς.

Πρό­κει­ται για μια ακόμη τη­λε­ο­πτι­κή πα­ρα­γω­γή, με άνω­θεν κυ­βερ­νη­τι­κή πα­ρέμ­βα­ση, που έρ­χε­ται να δια­τη­ρή­σει και επεν­δύ­σει στο κλίμα εθνι­κής ανα­σφά­λειας αλλά και ετοι­μο­πό­λε­μου που με ορ­γα­νω­μέ­νο τρόπο καλ­λιερ­γεί­ται όλο το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα.

Πα­ράλ­λη­λα και ταυ­τό­χρο­να, εθνι­κι­στές δη­μο­σιο­γρά­φοι, φε­ρέ­φω­να του υπουρ­γεί­ου άμυ­νας και άτυπα γρα­φεία τύπου της κυ­βέρ­νη­σης ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ, άν­θρω­ποι που ζουν από τις δια­φη­μί­σεις των  πο­λε­μι­κών βιο­μη­χα­νιών δια­πι­στώ­νουν με δήθεν αφέ­λεια;

Ο «ΜΕ­ΓΑ­ΛΟΣ πό­λε­μος» γί­νε­ται στο Αι­γαίο! 

Πο­λύ­χρο­νος, διαρ­κής και αι­μα­τη­ρός, μας έχει κο­στί­σει πα­νά­κρι­βα. 55.879 τουρ­κι­κά αερο­σκάφη έχουν κάνει 32.104 πα­ρα­βιά­σεις, από τις οποί­ες 1.817 ήταν πάνω από ελ­λη­νι­κό έδα­φος. Πρό­κει­ται για επί­ση­μα στοι­χεία του ΓΕΑ, τα οποία απα­ντούν με τον πιο πει­στι­κό τρόπο σε όλους όσοι στο εσω­τε­ρι­κό και στο εξωτε­ρικό της χώρας ανα­ρω­τιού­νται γιατί εξοπλί­ζονται οι χρε­ο­κο­πη­μέ­νοι Έλ­λη­νες.

Τα στοι­χεία του ΓΕΑ αφο­ρούν στο 1987, όταν εί­χα­με τη με­γά­λη ελ­λη­νο­τουρ­κι­κή κρί­ση του Μαρ­τί­ου, και συ­γκε­ντρω­τι­κά στο χρο­νικό διά­στη­μα από το 1995 έως το 2016. Οι αριθ­μοί που έχουν κα­τα­γρα­φεί από το ΓΕΑ πραγ­μα­τι­κά τρο­μά­ζουν. Μπο­ρεί να έχου­με «εθι­στεί» στο φαι­νό­με­νο των παραβιάσε­ων στο Αι­γαίο, που ξε­κί­νη­σε το 1974, αλλά, όταν γί­νε­ται η… πρό­σθε­ση, το απο­τέ­λε­σμα είναι εφιαλ­τι­κό. Με αυ­τούς τους αριθ­μούς, που απο­τε­λούν μέρος της ενη­μέ­ρω­σης που έγινε από το ΓΕΑ προς την πο­λι­τι­κή ηγε­σία, απα­ντούν από το ΥΠΕΘΑ στα δη­μο­σιεύ­μα­τα «τύπου “Bild», η οποία έγρα­ψε για τους «χρε­ο­κο­πη­μέ­νους που αγο­ρά­ζουν όπλα με τα λεφτά μας», αλλά και για τις εν­στά­σεις που εκ­φρά­στη­καν στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας, όπως αυτή του Νίκου Φίλη.

Τα στοι­χεία της Πο­λε­μι­κής Αεροπορί­ας, που απο­τυ­πώ­νο­νται στον σχε­τι­κό πίνα­κα, έχουν εν­δια­φέ­ρον και για τις εμπλο­κές αλλά και για το πόσα από τα τουρ­κι­κά αερο­σκάφη των Τούρ­κων ει­σέρ­χο­νται οπλισμέ­να στο Αι­γαίο. Αυτός ο πο­λύ­χρο­νος «πόλε­μος» στο Αι­γαίο έχει, πρώτα από όλα, απώ­λειες αν­θρω­πί­νων ζωών. Και από την Ελ­λά­δα και από την Τουρ­κία. Είναι όμως και εξο­ντωτικός σε ό,τι έχει να κάνει με την ελλη­νική οι­κο­νο­μία. Και αυτό δεν είναι υπερβο­λή. Αρκεί να ανα­φέ­ρου­με ότι κατά μέσο όρο η μία ώρα πτή­σης ενός μα­χη­τι­κού αεροσκά­φους κο­στί­ζει πε­ρί­που 10.000 ευρώ. Κάθε απο­στο­λή ανα­γνώ­ρι­σης, ανα­χαί­τι­σης και πι­θα­νόν εμπλο­κής δύ­σκο­λα διαρ­κεί κάτω από μία ώρα. Συ­νε­πώς, είναι κα­τα­νοη­τό ότι με 55.879 αε­ρο­σκά­φη στο Αι­γαίο το κό­στος που έχει πλη­ρώ­σει η Ελ­λά­δα είναι απλώς… απροσ­διό­ρι­στο! Πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρο αν η Π.Α. υπο­λο­γί­σει το κό­στος των πα­ρα­βιά­σε­ων από το 1974, όταν ξε­κί­νη­σαν αυτό το επι­κίν­δυ­νο και ακρι­βό παι­χνί­δι οι Τούρ­κοι.

Αυτό που δεν μας λένε οι κα­ρα­βα­νά­δες του ΓΕΑ και οι προ­πα­γαν­δι­στές δη­μο­σιο­γρά­φοι που τόσο πολύ λυ­πού­νται για τις ζωές των πι­λό­των και τις θυ­σί­ες που κα­λεί­ται ο χρε­ω­κο­πη­μέ­νος λαός μας είναι  ο λόγος που γί­νο­νται όλα!

Ότι στο Αι­γαίο ζούμε τον ΠΑ­ΡΑ­ΛΟ­ΓΙ­ΣΜΟ να υπάρ­χουν θα­λάσ­σια χω­ρι­κά ύδατα στα 6 ν.μ. και πρό­θε­ση επέ­κτα­σης από την Ελ­λά­δα στα 12 ν.μ. που δεν το δέ­χε­ται κα­νείς διε­θνώς γιατί θα με­τέ­τρε­πε το  Αι­γαίο σε ελ­λη­νι­κή λίμνη και θα εξα­φά­νι­ζε τα διε­θνή ύδατα!

Για αυτό η Ελ­λά­δα δια­τη­ρεί ενα­έ­ρια  στα 10 ν.μ., ένα ακόμη πα­ρα­λο­γι­σμό!

Δια­φο­ρε­τι­κά ενα­έ­ρια και θα­λάσ­σια σύ­νο­ρα.

Κάτι που δεν το ανα­γνω­ρί­ζει κα­νείς ΔΙΕ­ΘΝΩΣ!

Είναι η πα­ρα­βί­α­ση του FIR πα­ρα­βί­α­ση εθνι­κής κυ­ριαρ­χί­ας;

Διε­θνο­λό­γοι απα­ντούν ότι ο έλεγ­χος από μια χώρα ενός κα­θο­ρι­σμέ­νου διε­θνούς ενα­έ­ριου χώρου δεν ισο­δυ­να­μεί σε καμιά πε­ρί­πτω­ση με άσκη­ση κυ­ριαρ­χί­ας, ούτε απο­τε­λεί πρό­κρι­μα για μελ­λο­ντι­κή επέ­κτα­ση του εύ­ρους του εθνι­κού ενα­έ­ριου χώρου. Πρό­κει­ται απο­κλει­στι­κά για ζώνες αρ­μο­διό­τη­τας!

Η αρ­μο­διό­τη­τα αυτή ανα­τέ­θη­κε το 1952 στην Ελ­λά­δα, για όλο το Αι­γαίο, κατά την Ευ­ρω­παι­κή Διά­σκε­ψη για την ενα­έ­ρια κυ­κλο­φο­ρία, χωρίς αμ­φι­σβή­τη­ση από την Τουρ­κία.

Η Τουρ­κία άρ­χι­σε να αμ­φι­σβη­τεί το κα­θε­στώς αυτό τον Αύ­γου­στο του 1974, με έναυ­σμα την σύ­γκρου­ση για το Κυ­πρια­κό, προ­σπα­θώ­ντας να εδραιώ­σει μέση γραμ­μή στο Αι­γαίο με­τα­ξύ των δύο πε­ριο­χών πλη­ρο­φό­ρη­σης.

Σε ότι αφορά τα πο­λε­μι­κά αε­ρο­σκά­φη, η Αθήνα απαι­τεί τα τουρ­κι­κά πο­λε­μι­κά που πε­τούν στο διε­θνή ενα­έ­ριο χώρο του Αι­γαί­ου να της υπο­βάλ­λουν σχέ­δια πτή­σης και να τί­θε­ται  υπό την επί­βλε­ψη της ελ­λη­νι­κής ενα­έ­ριας κυ­κλο­φο­ρί­ας.
Όμως τα πο­λε­μι­κά δεν έχουν τέ­τοια υπο­χρέ­ω­ση με βάση το διε­θνές δί­καιο.
Για αυτό τα τουρ­κι­κά αε­ρο­σκά­φη δεν υπο­βάλ­λουν.

Όμως τη μη υπο­βο­λή η Αθήνα την χα­ρα­κτη­ρί­ζει πα­ρα­βί­α­ση του ελ­λη­νι­κού FIR, όρος που δεν υφί­στα­νται με βάση το διε­θνές δί­καιο και τη διε­θνή πρα­κτι­κή.
Με άλλα λόγια, η Ελ­λά­δα κα­τα­σκευά­ζει δι­κούς της κα­νό­νες που δεν ισχύ­ουν διε­θνώς και στη συ­νέ­χεια εξα­νί­στα­ται που πα­ρα­βιά­ζο­νται.
Επι­πλέ­ον,  προ­βαί­νει σε συ­νε­χείς ανα­χαι­τί­σεις και πα­ρε­νο­χλή­σεις των τουρ­κι­κών πο­λε­μι­κών με το πρό­σχη­μα ότι πα­ρα­βιά­ζουν το ελ­λη­νι­κό FIR με το να μην τους έχουν υπο­βάλ­λει σχέ­δια πτή­σης

Αυτά υπο­στη­ρί­ζει στο βι­βλίο του ΑΣΠΟΝ­ΔΟΙ ΓΕΙ­ΤΟ­ΝΕΣ-ΕΛ­ΛΑ­ΔΑ-ΤΟΥΡ­ΚΙΑ: Η ΔΙΕ­ΝΕ­ΞΗ ΤΟΥ ΑΙ­ΓΑΙΟΥ ο κα­θη­γη­τής Αλέ­ξης Ηρα­κλεί­δης.

Η Τουρ­κία από τη μεριά της θέλει μοι­ρα­σιά του Αι­γαί­ου.

Και προ­σπα­θεί να επι­βάλ­λει αυτή την απαί­τη­ση στο πλαί­σιο του ελ­λη­νο­τουρ­κι­κού αντα­γω­νι­σμού με στρα­τιω­τι­κά μέσα.

Ου­σια­στι­κά μι­λά­με για δύο αδί­στα­κτες κυ­βερ­νή­σεις και άρ­χου­σες τά­ξεις.

Η ελ­λη­νι­κή άρ­χου­σα τάξη δύο φορές -το 1995 και φέ­τος- προ­ώ­θη­σε τον εποι­κι­σμό βρα­χο­νη­σί­δων για να απο­κτή­σουν υφα­λο­κρη­πί­δα και να αλ­λά­ξει το κα­θε­στώς στο Αι­γαίο, ενώ η Τουρ­κία προ­βάλ­λει το κα­θε­στώς των γκρί­ζων ζωνών.

Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα οι Τσί­πρας-Καμ­μέ­νος παί­ζουν το παι­χνί­δι του Ερ­ντο­γάν και το αντί­στρο­φο.

Η επι­θε­τι­κό­τη­τα των μεν απο­προ­σα­να­το­λί­ζει από τα μνη­μό­νια και τα σκλη­ρά αντερ­γα­τι­κά μέτρα,  επι­βάλ­λει εθνι­κή ενό­τη­τα και κλίμα εθνι­κής ανα­σφά­λειας, δι­καιο­λο­γεί την στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση της κοι­νω­νί­ας και τους τρε­λούς εξο­πλι­σμούς.

Οι προ­κλή­σεις των Τουρ­κι­κών Ενό­πλων Δυ­νά­με­ων και τα επι­κίν­δυ­να επει­σό­δια που προ­κα­λεί ο  ακρο­δε­ξιός ΥΕΘΑ Καμ­μέ­νος, με την πλήρη στή­ρι­ξη της ηγε­τι­κής ομά­δας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, έχουν ως απο­τέ­λε­σμα να δια­τη­ρούν και προ­πα­γαν­δί­ζουν τον πα­ρεμ­βα­τι­κό ρόλο του ΝΑΤΟ και να τρί­βουν τα χέρια τους οι πο­λε­μι­κές βιο­μη­χα­νί­ες από τις απευ­θεί­ας ανα­θέ­σεις!

Για αυτό δεν ανα­ζη­τούν ΠΟ­ΛΙ­ΤΙ­ΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙ­ΓΑΙΟ.

Η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ στρέ­φε­ται αδί­στα­κτα στις ΗΠΑ και αγο­ρά­ζει τρελά εξο­πλι­στι­κά προ­γράμ­μα­τα  προ­κει­μέ­νου να κυ­ριαρ­χή­σει στο Αι­γαίο και την Ανα­το­λι­κή Με­σό­γειο υλο­ποιώ­ντας τους Με­γα­λοι­δε­α­τι­κούς στό­χους:
ΑΟΖ, Ενερ­γεια­κά κοι­τά­σμα­τα, έλεγ­χος πα­γκό­σμιων ενερ­γεια­κών και εμπο­ρι­κών ροών.

Η κυ­βέρ­νη­ση ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΑΝΕΛ επι­τί­θε­ται προ­κλη­τι­κά στον λαό μας.

Θε­ω­ρού­με ότι η Αρι­στε­ρά και το ερ­γα­τι­κό κί­νη­μα δεν θα πρέ­πει να εν­σω­μα­τω­θούν σε αυ­τούς τους πο­λε­μι­κούς-επι­θε­τι­κούς-εθνι­κούς αστι­κούς στό­χους της κυ­βέρ­νη­σης και του κό­σμου του πλού­του.

Η κυ­βέρ­νη­ση Ερ­ντο­γάν χρειά­ζε­ται τον εθνι­κι­σμό για να απο­προ­σα­να­το­λί­ζει τον Τουρ­κι­κό λαό από την ανα­πτυσ­σό­με­νη οι­κο­νο­μι­κή κρίση, να πα­ρου­σιά­ζε­ται ως πα­ρά­γο­ντας ασφά­λειας σε ένα πε­ρι­βάλ­λον ανα­σφά­λειας, να βρί­σκει και να νο­μι­μο­ποιεί τη βάση συμ­μα­χί­ας της με τους φα­σί­στες Γκρί­ζους Λύ­κους, ώστε να προ­χω­ρή­σουν οι αλ­λα­γές στο πο­λι­τι­κό σύ­στη­μα εγκα­θι­στώ­ντας  το κα­θε­στώς κοι­νο­βου­λευ­τι­κού ολο­κλη­ρω­τι­σμού που απαι­τεί η σύν­θε­ση του πο­λι­τι­κού Ισλάμ με τον ολο­κλη­ρω­τι­κό κα­πι­τα­λι­σμό.

ΟΙ ΠΟ­ΛΕ­ΜΙ­ΚΟΙ ΕΞΟ­ΠΛΙ­ΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕ­ΡΑ­ΣΤΙΟ ΣΚΑΝ­ΔΑ­ΛΟ.

Ο ΕΛ­ΛΗ­ΝΟ­ΤΟΥΡ­ΚΙ­ΚΟΣ ΙΜΠΕ­ΡΙΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΣ ΑΝΤΑ­ΓΩ­ΝΙ­ΣΜΟΣ ΣΗ­ΜΑΙ­ΝΕΙ ΠΟ­ΛΕ­ΜΟ. ΕΝΑ­ΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛ­ΛΑ­ΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡ­ΚΙΑΣ.

Πρέ­πει να πούμε ΟΧΙ. Πρέ­πει να αντι­δρά­σου­με.

Τα κοι­νω­νι­κά κι­νή­μα­τα πρέ­πει να πά­ρουν συ­γκε­κρι­μέ­νες πρω­το­βου­λί­ες ενά­ντια στους προ­κλη­τι­κούς εξο­πλι­σμούς  και στον εντει­νό­με­νο κοι­νω­νι­κό πό­λε­μο, όποια μορφή και αν λάβει.

ΑΝΤΙ­ΠΟ­ΛΕ­ΜΙ­ΚΗ ΔΙΕ­ΘΝΙ­ΣΤΙ­ΚΗ ΚΙ­ΝΗ­ΣΗ


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες