Με συλλήψεις έληξε η κατάληψη στον Βοτανικό

05s1votan-thumb-largeΕληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, με επιχείρηση της αστυνομίας, η κατάληψη του χώρου στον Βοτανικό όπου πρόκειται να ανεγερθεί μουσουλμανικό τέμενος. Είχε προηγηθεί μήνυση του ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο ανήκει η έκταση. Συνελήφθησαν οι 15 καταληψίες, μερικοί εκ των οποίων έχουν πλούσιο ποινικό παρελθόν. Ο χώρος πλέον φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

Με αστυνομική επιχείρηση από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες έληξε η κατάληψη του χώρου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το μουσουλμανικό τέμενος στον Βοτανικό. Είχε προηγηθεί μήνυση του ελληνικού Δημοσίου, στο οποίο ανήκει ο χώρος. Συγκεκριμένα, από τις 6 π.μ. διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν τον χώρο και στη συνέχεια, παρουσία εισαγγελέα, προχώρησαν στην προσαγωγή 15 ατόμων που βρίσκονταν εντός. Οι 15 μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διατάραξη οικιακής ειρήνης και οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μαχαίρια, τσεκούρια και φωτοβολίδες, τα οποία όμως δεν συνδέθηκαν –μέχρι στιγμής τουλάχιστον– με τους συλληφθέντες.

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα για τους συλληφθέντες, που ταυτοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι 10 από τους 15 ήταν σεσημασμένοι, έχοντας συλληφθεί στο παρελθόν και κατηγορηθεί για σειρά αδικημάτων. Ενας με το αδίκημα της μαστροπείας, άλλος με διακίνηση πλαστών δελτίων «σκρατς», άλλος με διακεκριμένες κλοπές και απάτες, άλλος με διακίνηση ναρκωτικών! Μάλιστα, ο φερόμενος ως επικεφαλής της κατάληψης έχει κατηγορηθεί για απάτη και πλαστογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες, που είχαν ξεκινήσει την κατάληψη στις 11 Ιουλίου 2016, είχαν τοποθετήσει σε σημείο του χώρου ένα σταυρό και ισχυρίζονταν πως επιχειρούσαν να διαμορφώσουν… χριστιανικό λατρευτικό χώρο. Είχαν κάνει μάλιστα και θυρανοίξια…

Οι καταληψίες έλεγαν πως είχαν δημιουργήσει Στέγη Αστέγων για Ελληνες, ενώ ήταν καθαρό πως η πράξη τους συνδεόταν με την αντίδραση στην κατασκευή τεμένους. Την κατάληψη είχε υποστηρίξει με συγκεντρώσεις η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώσεις στις οποίες το βασικό αίτημα ήταν η μη ανέγερση του τζαμιού.

Χαρακτηριστικό είναι πως μετά την εκκένωση του χώρου έσπευσαν στο σημείο οι βουλευτές της Χ.Α. Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλ. Παναγιώταρος, οι οποίοι προέβησαν σε δηλώσεις καταγγελίας της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο χώρος από δω και πέρα θα φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί επανάληψη της κατάληψης, ενώ συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν στον καθαρισμό του χώρου και στην απομάκρυνση αντικειμένων και υλικών.

Την κατάληψη «μόνο για Ελληνες» είχαν καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ. Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε επίσης καταγγείλει την κατάληψη και είχε καλέσει την κυβέρνηση «να κάνει το καθήκον της, πράττοντας τα δέοντα».

Πηγή:http://www.kathimerini.gr/882172/article/epikairothta/ellada/me-syllhyeis-elh3e-h-katalhyh-ston-votaniko


λέξεις κλειδιά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

κατηγορίες